ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μήνυμα Ειρήνης μεταφέρει ο Μαραθώνιος της Ολυμπίας

mar1
mar2
mar3
vrav
vrav2

Μήνυματα Ειρήνης και Εκεχειρίας μέσα από τα βήματα του μαραθωνίου και από τη γενέτειρα του Ολυμπισμού θα στείλει ο 2ος Μαραθώνιος της Ολυμπίας. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαρτίου και είναι αφιερωμένη στον πρώτο νικητή μαραθωνίου δρόμου, τον Χαρίλαο Βασιλάκο. Κήρυκες του μηνύματος θα είναι περισσότεροι από 1000 δρομείς που θα πάρουν μέρος στα αγωνίσματα του μαραθωνίου, του ημιμαραθωνίου, των 12 και των 2 χιλιομέτρων. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκονται και πολλοί πρωταθλητές μας, όπως η Μαρία Πολύζου, η οποία θα τρέξει με την ομάδα της.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα Ειρήνης και έχουμε ως στόχο αυτό το μήνυμα να είναι όσο πιο δυνατό γίνεται. Το αγώνισμα του μαραθωνίου προβάλει τις αξίες του Ολυμπισμού και η εκεχειρία είναι μία από αυτές», δήλωσε στην «Κ» ο συντονιστής του αγώνα και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην κλασική διαδρομή, Νίκος Πολιάς. Η διοργάνωση του αγώνα ένωσε τρεις δήμους και όλοι οι δημότες έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια. Η θεατρική ομάδα της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδος θα παρουσιάσει κατά την έναρξη ένα θεατρικό δρώμενο που είναι εμπνευσμένο από τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Στο πλαίσιο των αγώνων θα τιμηθούν για τα Ιδεώδη του Μαραθωνίου, ο μαραθωνοδρόμος, Σπύρος Ανδριόπουλος, για το Ολυμπιακό Πνεύμα, ο πρωταθλητής των 400 μ. εμπ., Περικλής Ιακωβάκης και για την Ηρωϊκή Προσπάθεια ο Τάσος Παπούλιας. Ο παλιός τερματοφύλακας του Ηλειακού Λεχαινών κατάφερε να διαψεύσει όλες τις ιατρικές προβλέψεις, οι οποίες ύστερα από ένα ατύχημα στο ποδόσφαιρο, του όριζαν μία ζωή χωρίς κίνηση και ομιλία και ύστερα από προσπάθεια κατάφερε στα 36 του να γίνει μαραθωνοδρόμος. Εχει τρέξει σε, συνολικά, 33 μαραθωνίους και ημιμαραθωνίους. «Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια. Εχουμε περισσότερους από 400 εθελοντές. Πέρσι έτρεξαν 600 δρομείς. Εφέτος όλα δείχνουν ότι θα είναι διπλάσιοι», τόνισε ο κ. Πολιάς.