ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καλύτερες οι ΗΠΑ σταμάτησαν το σερί της εθνικής πόλο

Καλύτερες οι ΗΠΑ σταμάτησαν το σερί της εθνικής πόλο

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και σταμάτησε το νικηφόρο σερί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο προολυμπιακό τουρνουά της Ολλανδίας. Οι Αμερικανίδες νίκησαν τα κορίτσια του Σάκη Κεχαγιά με 15-7 (6-2, 4-2, 1-1, 4-2). Υστερα από αυτό το αποτέλεσμα, οι ΗΠΑ πλασαρίστηκαν στην πρώτη θέση και οι διεθνείς μας στη δεύτερη. Σήμερα η εθνική ομάδα της χώρας μας θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία, στον τελευταίο της αγώνα για τη φάση των ομίλων.

Οι ΗΠΑ μπήκαν δυνατά στον αγώνα και πέτυχαν το πρώτο τους γκολ με την Κρεγκ. Γρήγορα οι διεθνείς μας ισοφάρισαν με τη Χριστίνα Τσουκαλά αλλά οι Αμερικανίδες γρήγορα απάντησαν με δύο γκολ. Η Μανωλιουδάκη μείωσε σε 2-3 και οι αντίπαλές μας, εκμεταλλευόμενες την κακή άμυνα, πέτυχαν άλλα τρία γκολ μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο.

Η ίδια εικόνα και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Τον… μονόλογο των Αμερικανίδων διέκοψαν τα γκολ των Ξενάκη, Ασημάκη. Οι ΗΠΑ με κόντρα επιθέσεις και ευστοχία στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσαν το σκορ σε 10-4. Τα επόμενα δύο οκτάλεπτα, παρά τις προσπάθειες των διεθνών μας, δεν άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση καθώς είχε ανοίξει η… ψαλίδα. Το 5ο γκολ για τα ελληνικά χρώματα πέτυχε η Ρουμπέση και από ένα τέρμα σημείωσαν στο τελευταίο οκτάλεπτο η Αβραμίδου και η Μανωλιουδάκη.

Η ήττα αυτή έφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη δεύτερη θέση, ενώ πρώτες στον όμιλο είναι οι ΗΠΑ. Η χώρα μας αναμένεται να μάθει σήμερα εάν θα αντιμετωπίσει στα χιαστί παιχνίδια την Ιταλία ή τη Ρωσία.