ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Kερδίζει τη μάχη ο εμποδιστής Αρις Μέριτ

Kερδίζει τη μάχη ο εμποδιστής Αρις Μέριτ

Πρωταθλητής και στη ζωή αναδείχθηκε ο Αρις Μέριτ. Ο Αμερικανός εμποδιστής των 110 μ. υπεβλήθη σε μεταμόσχευση νεφρού και ετοιμάζεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Στόχος του είναι να προλάβει τον χρόνο και στο Ρίο να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Το περασμένο καλοκαίρι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου είχε αγωνιστεί ενώ το νεφρό του λειτουργούσε μόνο κατά 20%. Η προσπάθειά του συγκλόνισε όλους τους φίλους του κλασικού αθλητισμού, ενώ από την Κίνα έφυγε με το χάλκινο μετάλλιο. Τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η επέμβαση με δότρια την αδελφή του. Ηδη, έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις και αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα Ντρέικ Ριλέιτς του Ντε Μουάν των ΗΠΑ (27-30/4).

Σε αυτή τη διοργάνωση, ο Αρις Μέριτ θα αντιμετωπίσει κάποιους από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, όπως ο Χανσλ Πάρτσμεντ (Τζαμάικα, 3ος στους Ολυμπιακούς του 2012), ο Ντέιβιντ Ολιβερ (ΗΠΑ, πρωταθλητής κόσμου το 2013, χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίνο), ο Αλίκ Χάρις (ΗΠΑ), ο Αντριου Ράιλι (Τζαμάικα), ο Ρόνι Ας (ΗΠΑ) και ο νέος πρωταθλητής κόσμου στα 60μ. εμπ., Ομάρ Μακλίοντ (Τζαμάικα).

Ο Αρις Μέριτ αναμένεται να κάνει την πρώτη αγωνιστική του εμφάνιση πριν από τους Ολυμπιακούς στις ΗΠΑ, ενώ ένας άλλος χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Γιουσέιν Μπολτ ανακοίνωσε πότε θα δώσει τον τελευταίο του αγώνα πριν από το Ρίο. Ο Τζαμαϊκανός θα πάρει μέρος στο Ντάιαμοντ Λιγκ του Λονδίνου, στις 22 Ιουλίου. «Μου αρέσει ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του αθλητισμού στο Λονδίνο. Πάντα με στηρίζουν και μου δίνουν ωραία ενέργεια», υπογράμμισε ο κορυφαίος αθλητής των 100 και 200 μ. Οταν οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη συμμετοχή του Τζαμαϊκανού σούπερ σταρ μέσα σε ελάχιστη ώρα πωλήθηκαν εκατοντάδες εισιτήρια.

Σε ό,τι αφορά τον ελληνικό στίβο, ο κλειστός θα δώσει αύριο τη… σκυτάλη στον ανοιχτό. Στο Ρέθυμνο και στο ΔΑΚ Γάλλου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της σεζόν. Αναμένεται να πάρουν μέρος αθλητές από το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Tην Κυριακή, στα Μέγαρα, θα πραγματοποιηθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα βάδην των 20 χλμ. ανδρών, γυναικών και εφήβων. Στη διοργάνωση θα αγωνιστούν οι κορυφαίοι βαδιστές και βαδίστριές μας. Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, ο Κώστας Ντεντόπουλος, η Δέσποινα Ζαπουνίδου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Παναγιώτα Τσινοπούλου.