ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

Εντελώς συγκυριακοί λόγοι, δηλαδή η απουσία αγώνων πρωταθλήματος, έφεραν την Εθνική στο προσκήνιο της επικαιρότητας, ωστόσο δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς φιλάθλων. Αυτοί ηπιαν το φαρμάκι της ήττας από τη Γερμανία και έκτοτε απέχουν.

Προσπαθεί φιλότιμα ο Βασίλης Δανιήλ, εδώ και μερικές ημέρες, να σκαλίσει το… φιλότιμο των παικτών, τονίζοντας ότι δεν έχει η αντιπροσωπευτική μας ομάδα το δικαίωμα να απογοητεύσει κανέναν Ελληνα.

Ποια αξία εχουν τέτοιες επισημάνσεις, όταν όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι για μία ακόμη φορά θα είμαστε απλώς τηλεθεατές στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Απω Ανατολής; Είμαστε, βέβαια, συνηθισμένοι στη συγκεκριμένη… τηλεθέαση.

Μόνο δύο παρενθέσεις υπήρξαν στην πολυετή διαδρομή του ελληνικού ποδοσφαίρου, με συμμετοχή στους κορυφαίους θεσμούς, στην Ιταλία για το πανευρωπαϊκό και στην Αμερική για το Μουντιάλ.

Κάτι ήταν κι αυτό, άσχετα αν πήραμε και τότε κρυάδα. Σημασία έχει ότι φθάσαμε στα σαλόνια που επιδιώκαμε και που κανείς δεν ξέρει αν θα έχουμε την τύχη στο μέλλον να επισκεφθούμε πάλι.

Ετσι, μόνο τεχνητό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το ενδιαφέρον που καλλιεργείται γύρω από τον σημερινό αγώνα με την Αγγλία, που θα είχε ασφαλώς αξία, αν δεν είχαν προηγηθεί όλα τα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Καλή σίγουρα η νίκη με την Αλβανία, κάθε νίκη είναι ευπρόσδεκτη, αλλά δεν χρυσώνει το χάπι. Αλλωστε, δεν είχαμε τέτοια απόδοση που να σταθούμε και να ενθουσιαστούμε. Φυσικά, δεν επιχειρείται να καταλογιστεί ευθύνη στην Εθνική και στους ανθρώπους της, γιατί δεν μπορέσαμε μία ακόμη φορά να κάνουμε κάτι και να φανούμε διεθνώς. Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι η Εθνική αντιπροσωπεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ιδιορρυθμίες του.

Ούτε πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να διακριθούμε σε εθνικό επίπεδο, αν δεν φροντίσουμε τα του οίκου μας, αν δεν βελτιώσουμε τον επαγγελματισμό μας και δεν συνεργασθούμε για δημιουργία πρωταθλημάτων με υποδομή.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο εσωτερικό που πρέπει να αντιμετωπισθούν, για να φθάσουμε στο σημείο να κυνηγήσουμε διακρίσεις με αυξημένες πιθανότητες. Τώρα όλα μοιάζουν να κρίνονται από την τύχη.<