ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από το Σάββατο τα μπαράζ

Το τυπικό μέρος απέμενε για να αρχίσουν -επιτέλους- τα μπαράζ, καθώς, χθες, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ (με ψήφους 8-5) απέρριψε το σχετικό αίτημα της ΕΠΑΕ για αναδιάρθρωση των κατηγοριών με… αναδρομική ισχύ. Συνοπτικά το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΕΠΑΕ: Εθνική Κατηγορία: Κυριακή 10/6: ΟΦΗ – Γιάννινα (Ρόδος), Παναχαϊκή – Πανηλειακός. Τετάρτη 13/6: Πανηλειακός – Παναχαϊκή, Γιάννινα – ΟΦΗ. Κυριακή 17/6: ΟΦΗ – Γιάννινα (Ρόδος), Παναχαϊκή – Πανηλειακός.

Α’ Κατηγορία: Σάββατο 9/6: Ναυπακτιακός – Παναιγιάλειος (Ιωάννινα), Αγιος Νικόλαος – Παναιτωλικός. Τρίτη 12/6: Παναιγιάλειος – Ναυπακτιακός, Παναιτωλικός – Αγιος Νικόλαος (ΕΑΚ Αγρινίου). Σάββατο 16/6: Ναυπακτιακός – Παναιγιάλειος (Ιωάννινα), Αγιος Νικόλαος – Παναιτωλικός. Ολοι οι αγώνες θα ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.

Τι σημαίνει πρακτικά η απόφαση της ΕΠΟ; Πως από την περίοδο 2001-2002 θα μετέχουν 14 ομάδες στην Εθνική Κατηγορία, 14 στην Α’ και 16 στην Β’. Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη διάσταση στην απόφαση. Εφ’ όσον το δεχθεί η γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ της 6ης Ιουλίου, η αναδιάρθρωση μπορεί να ισχύσει (δίχως ν’ απαιτείται υπουργική απόφαση) από την περίοδο 2002-2003 και να μετέχουν: 16 ομάδες στην Εθνική και στην Α’ Κατηγορία, 32 (χωρισμένες σε δύο ομίλους) στην Β’.

– Στις 23 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα της Εθνικής Κατηγορίας, ενώ η κλήρωση προγραμματίστηκε για τις 16 Ιουλίου.