ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

Είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες και ελπίδες για τη συνάντηση με την Αγγλία, είχαν ακουστεί λόγια που δεν έπειθαν, αλλά τα πράγματα ήλθαν απολύτως φυσιολογικά. Η Εθνική μας ηττήθηκε και έχασε και τις λεγόμενες… μαθηματικές ελπίδες.

Φυσικά, δεν είναι προς καταδίκη και αυτό το αποτυχημένο αποτέλεσμα, γιατί είναι προϊόν διαφοράς κλάσεως ανάμεσα σε δύο ομάδες. Οι αντίπαλοί μας έπαιζαν συγκροτημένα, με γόνιμη σκέψη και μεγάλη αποφασιστικότητα.

Ελειπε πολύ η τελευταία από τους δικούς μας παίκτες στον κρίσιμο επιθετικό τομέα και κανείς απ’ όσους χρησιμοποιήθηκαν, ξενιτεμένους ή μη, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι και να δημιουργήσει βάσιμες προϋποθέσεις για γκολ.

Οταν υποδέχεσαι ως γηπεδούχος μια Αγγλία και υστερείς στην επίθεση, νομοτελειακά το ματς χάνεται και αποδεικνύεται ακόμη φορά ότι δεν είμαστε σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Μπορεί να συμβεί αυτό κάποτε, γιατί τίποτε δεν αποκλείεται στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, έως ότου γίνει, είναι προτιμότερο να κάνουμε τον απολογισμό μας και την αυτοκριτική μας.

Οχι μόνον όσοι έπαιξαν ή κάθησαν στον πάγκο της Εθνικής αλλά και εκείνοι που παίρνουν αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα οι τελευταίοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ρεαλισμό και προοπτική.

Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια, προφανώς με νέο προπονητή, που βέβαια θα υποβάλει σχεδιασμό προς έγκριση και χωρίς μοιρολατρία να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε και πολλές απόψεις για τα εσωτερικά μας θέματα.

Πάντως οι… αγγλόφιλοι, για να πούμε κάτι και για τους φιλοξενουμένους, χάρηκαν που είδαν από κοντά τους παίκτες που παρακολουθούν τόσα χρόνια.

Ιδιαίτερα θαυμάστηκε ο Μπέκαμ για το παιχνίδι του με την αφοπλιστική απλότητα, με τις περίφημες μεταβιβάσεις και βέβαια με εκείνο το κινηματογραφικό φάουλ.

Οσο ωριμάζει, τόσο ουσιαστικότερο ποδόσφαιρο παίζει και ασφαλώς η ιδιότητα του αρχηγού τον οδηγεί σε ηγετικό ρόλο, που τον διαδραματίζει χωρίς υπερβολές ή τάση εντυπωσιασμού.

Επρεπε να χειροκροτηθεί, αντί να του εξακοντίζουν αντικείμενα κάθε φορά που κτυπούσε κόρνερ ή φάουλ. Και η συμπεριφορά του κοινού είναι προς προβληματισμό, αρκετά το κολακεύουν μερικοί. Είναι λάθος.