ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παρέλαση ονομάτων στον Ολυμπιακό

Ζάλη προκαλεί αυτό το γαϊτανάκι που έχει στηθεί στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο κέντρο, ενώ γύρω του αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι παίκτες που προτείνονται από μάνατζερ για να στελεχώσουν το δυναμικό των πρωταθλητών Ελλάδας. Παίκτες για την άμυνα, το κέντρο, την επίθεση. Παίκτες, η τιμή των οποίων είναι… αλμυρή, που πάντως αντέχει (με κάποια παζάρια) η διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Από πού να ξεκινήσει κάποιος και πού να τελειώσει… Το μόνο σίγουρο είναι πως με τα ουκ ολίγα ονόματα που διαρρέουν, προκαλείται σύγχυση αναφορικά με τους πραγματικούς στόχους του Ολυμπιακού. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Τάκης Λεμονής έχουν συμφωνήσει στα ονόματα τα οποία θα πρέπει να κυνηγήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Οπότε, από την πειραϊκή ΠΑΕ αφήνουν εσκεμμένα να διαρρέουν οι προτάσεις από τους μάνατζερ, προφανώς για λόγους τακτικής.

Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι η ηγεσία των πρωταθλητών δεν έχει επιλέξει τους μεταγραφικούς της στόχους και εξακολουθεί να βρίσκεται σε… διερευνητικό στάδιο. Το μόνο βέβαιο είναι πως σήμερα ο Τάκης Λεμονής θα αναχωρήσει για την Αργεντινή, χωρίς όμως να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Δηλαδή, ποιους παίκτες θέλει να δει από κοντά… Ανακεφαλαιώνοντας, ο Ολυμπιακός επιδιώκει να ενισχύσει κατ’ αρχήν την άμυνά του, με την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού (οι Ζάγκο και Χολόπκο βρίσκονται ψηλά στη μεταγραφική λίστα), αλλά και ενός αμυντικού χαφ (ο Τετράτζε και ο Γραμμόζης εμφανίζονται στην παρούσα φάση ως φαβορί).

Παράλληλα, θεωρείται αναγκαία και η αγορά ενός επιθετικού, μετά το νέο πρόβλημα τραυματισμού του Χούτου (τη Δευτέρα στο Μιλάνο θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο γόνατο απ’ τον γιατρό της Ιντερ) σε συνδυασμό με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Οφορίκουε, ο οποίος διανύει το στάδιο της αποθεραπείας του. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει μείνει με τον Αλεξανδρή και τον Ζιοβάνι, καθώς παραμένει ανοικτή η υπόθεση της παραχώρησης (ακόμη και με τη μορφή δανεισμού) του Αλβες στην Νασιονάλ από την Ουρουγουάη. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου και ο Νίκος Μαχλάς παραμένουν οι πρώτοι στόχοι των «ερυθρολεύκων» για την επίθεση.