ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δυνατές εξετάσεις ο Γκατσιούδης

Στο εξωτερικό μεταφέρονται, από σήμερα, οι μονομαχίες του Κώστα Γκατσιούδη με τους άλλους μεγάλους του ακοντισμού. Απόψε, στο γκραν πρι του Ελσίνκι, ο καλύτερος, αυτή τη στιγμή, ακοντιστής θα βρεθεί για μια ακόμη φορά αντιμέτωπος με τους κορυφαίους του αγωνίσματος. Με πρώτους και καλύτερους, τον τρις «χρυσό» Ολυμπιονίκη, Τσέχο Γιαν Ζελέζνι και τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1999 Ακι Παρβιάινεν, που αγωνίζεται στην έδρα του και στα «Τσικλητήρεια» βρέθηκε πίσω από τον Γκατσιούδη. Ο Γκατσιούδης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει σταθεροποιηθεί σε μεγάλες βολές και είναι ικανός για ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Δεν αποκλείεται η σημερινή του εμφάνιση να συνοδευθεί από βολή πάνω από τα 90 μέτρα. Μετά τη νίκη του στα «Τσικλητήρεια», είναι 3ος στη γενική βαθμολογία του ακοντισμού, με 8 βαθμούς. Προηγείται με 14 ο Λεττονός Ερικ Ρογκς και ακολουθεί με 10 ο Γερμανός Ράιμοντ Χεχτ, αλλά και οι δύο έχουν μετάσχει σε δύο αγώνες.

– Δεν θα αγωνισθεί στα 400 μ. εμπόδια η Χρύσα Γκουντενούδη. Η αθλήτρια του Πανελληνίου δεν έχει κάνει κούρσες φέτος στο αγώνισμα και, μοιραίως, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στη χρονιά που διανύουμε η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα εμπόδια με 56,90 έχει αγωνισθεί σε κούρσες 200 και 400 μ., με καλύτερη επίδοση στο τελευταίο τα 52.64. Στο αγώνισμα αυτό θα «κατέβει» το Σαββατοκύριακο στους πανελλήνιους αγώνες, καθώς και στην 4×100.

– Τα ελληνικά γκραν πρι, τα οποία καθιέρωσε από εφέτος ο ΣΕΓΑΣ, δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς καλούς αθλητές που βρίσκονται πίσω από τους κορυφαίους Ελληνες, να μετάσχουν σε αρκετούς αγώνες και να έχουν και κάποιο οικονομικό όφελος. Μετά τη διεξαγωγή των δύο από τους έξι αγώνες («Αλεξάνδρεια» στην Εδεσσα και «Μπιζάνια» στην Καλλιθέα), στη γενική βαθμολογία προηγούνται, με 12 βαθμούς, στους άνδρες ο νεαρός ακοντιστής του Σπάρτακου Διδυμοτείχου (από εκεί κατάγεται και ο Γκατσιούδης) Λευτέρης Καρασμανάκης και στις γυναίκες η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Θάλεια Ιακωβίδου (Πανιώνιος), η τριπλουνίστρια του ΠΑΟ Χρυσοπηγή Δεβετζή και η σφαιροβόλος του Αλέξανδρου Ξηροκρήνης Ειρήνη Τερζόγλου.

– Διασυλλογικούς αγώνες για παμπαίδες και παγκορασίδες Β’ και για αγόρια και κορίτσια 8 έως 11 ετών, οργανώνει για αύριο ο Πανιώνιος. Θα διεξαχθούν στο στάδιό του και θα αρχίσουν στις 17.45.

Η Ντενίς Ρενέ στην οποία είναι αφιερωμένη η έκθεση, μία από τις σημαντικότερες ακόμη και σήμερα γκαλερίστες του Παρισιού, ανήκει στους λιγοστούς που υποστήριξαν με επιμονή και συνέπεια την αφηρημένη τέχνη στη Γαλλία στα πρώτα βήματά της.