ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εβγαλε πωλητήριο ο Μυτιληναίος

Το πολύκροτο σίριαλ της (επικείμενης) μετακίνησης του Μιχάλη Κωνσταντίνου έγραψε ένα ακόμη επεισόδιο. Χθες είχαμε την επίσημη τοποθέτηση του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Ο ιδιοκτήτης του Ηρακλή, από το βήμα του ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης «Μετρόπολις», έστειλε το μήνυμα ότι ο Κύπριος πωλείται, χωρίς όμως να αποκαλύψει σε ποια ομάδα (ελληνική ή ξένη) θα παραχωρηθεί.

«Είναι λεπτή ιστορία οι διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του Κωνσταντίνου. Το μοναδικό κριτήριο για την περίπτωση που θα φύγει ο παίκτης είναι το συμφέρον του Ηρακλή. Αυτή τη στιγμή παίζεται ένα τεράστιο παιχνίδι και εγώ δεν ενδίδω. Για τον απλούστατο λόγο ότι θέλω να μεγιστοποιήσω τα οφέλη του Ηρακλή. Δεν έχω πρόθεση να πάρω τα λεφτά και να φύγω, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Αυτά είναι μπούρδες», ξεκαθάρισε ο Μυτιληναίος, που έσπευσε να διακαιολογήσει την αγωνία του παίκτη.

«Ο Μιχάλης δεν φεύγει επειδή δεν αγαπάει ή δεν εκτιμάει τους φιλάθλους ή έχει πρόβλημα με τη διοίκηση ή με εμένα. Θεωρεί ότι έχει φόντα και θέληση να κάνει μεγάλη ευρωπαϊκή καριέρα. Για να ξεκινήσει όμως στην Ευρώπη, πρέπει να περάσει από το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ηρακλής δεν παίζει εκεί δυστυχώς. Αγωνίζονται και ευρωπαϊκές ομάδες πέρα από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

Ο Β. Μυτιληναίος δεν θέλησε να προβεί σε λεπτομέρειες που αφορούν τις διαπραγματεύσεις. «Το θέμα των διαπραγματεύσεων είναι λεπτή ιστορία και δεν έχει σκοπιμότητα να γίνεται δημόσια. Για μένα το μοναδικό κριτήριο είναι το συμφέρον του Ηρακλή, όπως το εννοώ εγώ και όχι ο κάθε φίλαθλος. Εχω την ευθύνη των αποφάσεων. Ο Μιχάλης έχει ρήτρα για να φύγει, αλλά είναι περιουσιακό στοιχείο του Ηρακλή. Οτι θέλει να φύγει, δεν σημαίνει ότι θα φύγει τζάμπα. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα γίνει. Αλλά δεν είναι σωστό να το βλέπουμε συναισθηματικά. Ολοι οι παίκτες έχουν μια αξία. Αν αύριο έρθει κάποιος και μας προτείνει 5 δισ. δραχμές για την απόκτηση του Στολτίδη, δεν θα τον δώσουμε;». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής σχολίασε και τη στάση των οπαδών: «Τις μεγάλες ομάδες, όμως, δεν τις φτιάχνουν ούτε οι παίκτες ούτε οι προπονητές. Τις φτιάχνει ο κόσμος. Και θα ξαναπώ κάτι, ασχέτως αν με βρίζουν οι φίλαθλοί μας, ο ΠΑΟΚ θα είχε διαλυθεί φέτος αν δεν είχε δίπλα τον κόσμο του να τον στηρίζει».

Ο Μποντίρογκα δεν σχολίασε καν την καθοριστική φάση του φάουλ που δέχτηκε από τον Μπουντούρη: «Δεν παίξαμε καλά στα τρία δεκάλεπτα, αλλά φτάσαμε στην παράταση. Δεν είμαι διαιτητής για να κρίνω τη φάση, στην οποία μου λέτε ότι μου έγινε φάουλ».