ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Ντε Μπουρ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης τιμωρίας παίχθηκε στα γραφεία της UEFA. Ο Φρανκ ντε Μπουρ, ο οποίος είχε βρεθεί «θετικός» στην απαγορευμένη ουσία ναντρολόν, τιμωρήθηκε μ’ έναν χρόνο αποκλεισμό από την ενεργό δράση. Η απόφαση έπεσε κεραυνός εν αιθρία στον αρχηγό της εθνικής Ολλανδίας, που δήλωσε: «Είναι μεγάλο το σοκ, όμως θα παλέψω έως το τέλος για να αποδείξω την αθωότητά μου». Ο Ντε Μπουρ, ο οποίος είχε βρεθεί να έχει κάνει χρήση ναδρολόνης στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Θέλτα Βίγο, έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες.

Στη Γαλλία, πάντως, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας προχώρησε σε αποφασιστικά μέτρα καθιερώνοντας το ντόπινγκ κοντρόλ για όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. «Τα τεστ θα είναι πλέον προγραμματισμένα και θα τα περνούν όλοι, όπως συμβαίνει και με τους αθλητές της ποδηλασίας», δήλωσε ο γιατρός ομοσπονδίας Πιερ Ροσονζάρ. Εξάλλου, η γαλλική λίγκα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επαναφέρει 20 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία από το 2002, αντί 18, όπως είχε τροποποιηθεί από το 1997. Αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστούν δύο ομάδες τη νέα σεζόν, ενώ θ’ ανέβουν τέσσερις από τη Β’ κατηγορία.

Στην Ιταλία, τέλος, οι τιμωρίες για τους κοινοτικούς «μαϊιμούδες» συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή αποκλεισμού δύο ετών στον Ουρουγουανό επιθετικό της Ιντερ, Αλβαρο Ρεκόμπα και στους παράγοντες της ομάδας, Γκαμπριέλε Οριάλι και Ρικάρντο Γκέλφι, αλλά και πρόστιμο 380 εκατ. δραχμών στον ιταλικό σύλλογο, για το γνωστό σκάνδαλο των διαβατηρίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», η αυθεντικότητα του διαβατηρίου του Ρεκόμπα δεν αμφισβητείται, όμως υπάρχουν ερωτήματα για τις ιταλικές ρίζες της οικογένειας του παίκτη. Ο Ρεκόμπα είχε αποκτηθεί το 1997 από τη Νασιονάλ και στις δύο πρώτες του σεζόν αγωνιζόταν ως ξένος στο Καμπιονάτο.

– Στο Μιλάνο βρίσκεται ο Λάμπρος Χούτος, προκειμένου να υποβληθεί σε νέα εγχείρηση στον χιαστό του αριστερού του ποδιού, ενδεχομένως την Τετάρτη.