ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόβα 2004 στο χάντμπολ

Το κοστούμι που θα φορέσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θα προβάρει στον Κορυδαλλό (18-20/6) η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα υποδεχθεί, σε διεθνές τουρνουά, τη Σουηδία (τέσσερις φορές πρωταθλήτρια κόσμου, τρεις πρωταθλήτρια Ευρώπης και τρεις αργυρή Ολυμπιονίκης) και την Τυνησία (δέκατη στο Σίδνεϊ). «Τώρα αρχίζει η ουσιαστική προετοιμασία για το 2004. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εχουμε υπολογίσει να δώσουμε 100 διεθνείς αγώνες την ερχόμενη τριετία», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής των εθνικών ομάδων Στέλιος Βιτζηλαίος, ο οποίος αποκάλυψε πως υπάρχει πρόταση από την παγκόσμια ομοσπονδία ν’ αναλάβουμε, τον Ιούλιο του 2002, ένα μεγάλο τουρνουά στο οποίο θα πάρουν μέρος οι πρωταθλήτριες εθνικές ομάδες Ευρώπης, ΗΠΑ, Ασίας, Αφρικής, η Ελλάδα αλλά και η Σ. Αραβία.

Για τον Σουηδό ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής μας ομάδας Ουλφ Σέφερτ το τουρνουά του Κορυδαλλού έχει αρκετό ενδιαφέρον, αφού η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει δύο διαφορετικές σχολές χάντμπολ. Τέλος, ο αρχηγός της εθνικής Νίκος Γραμματικός τόνισε πως οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τη νέα φιλοσοφία του ελληνικού χάντμπολ και ότι θα μιλήσουν μέσα στο γήπεδο.

Το πρόγραμμα των αγώνων: Δευτέρα: 18.00: Β’ Ελλάδος – Τυνησία. 20.00: Α’ Ελλάδος – Σουηδία (ΕΤ-1). Τρίτη: 18:00: Β’ Ελλάδος – Σουηδία. 20.00 Α’ Ελλάδος – Τυνησία (ΕΤ-1). Τετάρτη: 19.00: Σουηδία – Τυνησία.

Φυσικά, είναι λογικό να φροντίσει να βάλει και κάποιους γνωστούς Αεκτζήδες στο παιχνίδι, ώστε να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν. Πάντως, το τελευταίο μοιάζει αβέβαιο, γιατί στην ουσία ο κόσμος της ΑΕΚ δεν γνωρίζει ποιος είναι πραγματικά ο κ. Αλεξ Σκλαβενίτης.