ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

Μπάλα είδαμε για τελευταία φορά προχθές, με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής περιόδου. Και για να μη μας αφήσουν χωρίς αναμνήσεις, οι κάθε λογής χουλιγκάνοι έδρασαν στη Ρόδο. Είναι να απορείς πού βρίσκουν τόση καταστροφική διάθεση.

Ποιότητα δεν είχαν τα μπαράζ και αυτό σχεδόν είχε προεξοφληθεί, σημασία έχει βέβαια για τον ΟΦΗ και την Παναχαϊκή ότι παρέμειναν στην κορυφαία κατηγορία. Ο ΠΑΣ και ο Πανηλειακός έμειναν με την εμβρόντητη απορία, αν άξιζαν τέτοιας κακής τύχης. Είναι οδύνη ο υποβιβασμός.

Ευτυχώς που δεν είχαμε αμφισβητήσεις όσον αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και παρά το γεγονός ότι επικράτησαν κάποιες αγωνιστικές εντάσεις, αυτές είναι μέσα στην ατμόσφαιρα παιγνιδιών ζωής ή θανάτου.

Είχαμε και την σκέψη και το μάτι στην Ιταλία, όπου η Ρόμα ευτύχησε έπειτα από δεκαοκτώ χρόνια να πάρει πάλι τον τίτλο και στην Ισπανία όπου η Μπάρτσα χάρις στον Ριβάλντο κατάφερε να εξασφαλίσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ομως, εξωγηπεδικά, την παράσταση έκλεψαν από τη μία οι υπουργοί που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και από την άλλη οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Βενιζέλος και Φλωρίδης διαβεβαίωσαν ότι θα ελεχθούν τα πάντα σε σχέση με τη μεταβίβαση της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά πάντα υπάρχουν αρκετές απορίες, σε σχέση με την αποτελεσματικότητα τέτοιων ελέγχων.

Απάντηση σε όσα συμβαίνουν και γράφονται θεωρούν τα νέα πρόσωπα της ΑΕΚ το κλείσιμο του Πορτογάλου Σάντος ως τεχνικού ηγέτη, που οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ως καλή κίνηση.

Χαμόγελα στο μεταξύ έχουν ανθίσει στον Παναθηναϊκό, μετά την έντονη ειδησεογραφία ότι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου πηγαίνει στην Παιανία και την ομολογία του Ηρακλή ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία, αλλά μένουν ανοιχτά κάποια θέματα.

Κύκλοι του Ολυμπιακού, παρά τη δήλωση Κόκκαλη ότι ουδέποτε έγινε πρόταση για τον παίκτη, θέλουν να πιστεύουν ότι η ομάδα τους δεν έχει αποχωρήσει από το παιγνίδι της διεκδίκησης του Κυπρίου.

Οσοι απορούν για το ύψος της μεταγραφής και τα 700 εκατ. των ετησίων αποδοχών του παίκτη, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει άλλη λογική στο ελληνικό ποδόσφαιρο.