ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασημένιος χορός…

Πάτρα 1997. Βουδαπέστη 1999, ίδια γεύση. Γενεύη 2001, ίδια γεύση. Η παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι ελληνικές ομάδες του ανσάμπλ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ρυθμικής, συνεχίστηκε στη Γενεύη. Η ανανεωμένη γυναικεία ομάδα κατέκτησε ασημένια μετάλλια στο σύνθετο και στο αγώνισμα με δύο μπάλες και τρία σχοινάκια και χάλκινο στις δέκα κορύνες. Οι νεάνιδες, που αναδείχθηκαν 2ες, δείχνουν ότι, κατά πάσα πιθανότητα, αυτές θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς του 2004.

Στις γυναίκες αγωνίσθηκαν οι Ειρ. Αϊνδηλή, Κλ. Πανταζή, Β. Μαγνησαλή, Χαρ. Ιωάννου, Αν. Κάγιου και στις νεάνιδες οι Ευγ. Κοντέλια, Ελ. Τζαμτζή, Στ. Πανταζή, Στ. Χριστίδου, Ουρ. Τσάγαρη.

«Πριν από εννέα μήνες, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα φθάναμε τόσο ψηλά. Δουλέψαμε σκληρά», λέει η αρχιπροπονήτρια των γυναικών, Μαρίνα Φατέεβα. Ικανοποιημένη ήταν και η προπονήτρια των νεανίδων, Τζένη Παπαδοπούλου. «Πιστεύω ότι τα κορίτσια θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό» τόνισε.

Η Ρωσία κατέκτησε τα χρυσά μετάλλια στο σύνθετο γυναικών, στις κορύνες (2η η Ουκρανία) και στις νεάνιδες, ενώ στο αγώνισμα μπάλες – σχοινάκι πρώτευσε η Λευκορωσία.