ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μικροί… γίγαντες της άρσης

Τι κι αν είναι παγκόσμιο εφήβων και νεανίδων το πρωτάθλημα άρσης βαρών της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει από 1 ώς 8 Ιουλίου; Στο πλατό θα ανεβούν πολλοί αθλητές μικροί στην ηλικία, αλλά με διακρίσεις ακόμη και σε επίπεδο ανδρών και γυναικών. Από την ισπανική ομάδα ξεχωρίζουν οι Χέμα Πέρις, πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών στα 48 κ., και Εστεφάνια Χουάν, παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων στα 53 κ. το 2000 και 3η φέτος στους ευρωπαϊκούς γυναικών.

Από τη Ρωσία, τη σπουδαιότερη διάκριση έχει ο Βλαντισλάβ Λουκάνιν, πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους και «χάλκινος» στο Παγκόσμιο του 2000 και η Γεκατερίνα Κουμαντέεβα, με χάλκινο μετάλλιο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νεανίδων του 1999 και 2000.

Η Πολωνία είχε δηλώσει αρχικά στην ομάδα τους «ασημένιους» ολυμπιονίκες του Σίδνεϊ Σίμον Κολέτσκι (94 κ.) και Αγκάτα Βρόμπελ (+75) αλλά, τελικά, δεν θα έρθουν. Το αστέρι της αποστολής είναι η Αλεξάνδρα Κλεϊνόβσκα, 2η στην κατηγορία των 58 κ. στο Παγκόσμιο και 1η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων του 2000 και στους έφηβους ο Ντομινίκ Ντιντέρσκι, χρυσό μετάλλιο στους ευρωπαϊκούς εφήβων του 2000 (77 κ.). Η Αρμενία θα παρατάξει εννέα αθλητές, με κορυφαίο τον Γκαζαριάν (62 κ., 2ος στο περσινό παγκόσμιο εφήβων).