ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

Πάλι κατόρθωσε η Ελλάδα να αποτύχει πλήρως σε ένα ποδοσφαιρικό θεσμό, όπως οι προκριματικοί του Παγκοσμίου κυπέλλου. Δεν έφθανε ότι αποκλειστήκαμε, ουσιαστικά πολύ νωρίς, αλλά δώσαμε και δικαιώματα να μας τιμωρήσουν.

Αναγγελία τιμωρίας είναι η ενημέρωση που είχε η ΕΠΟ, ότι η πειθαρχική επιτροπή της ΦΙΦΑ θα ασχοληθεί με τις ασχημονίες των αποκαλουμένων και ως φιλάθλων, στους αγώνες της Εθνικής μας με την Αλβανία και την Αγγλία.

Σαφές και σωστό είναι το κατηγορητήριο, για αντικείμενα και εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, για κάψιμο της αλβανικής σημαίας και για εύστοχο… σημάδι εναντίον του Μπέκαμ στην τελευταία αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Εκτίθεται για μία ακόμη φορά η χώρα που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και δίνει το δικαίωμα για δυσμενείς σχολιασμούς. Πάλι γίνονται επίκαιρα διάφορα σχετικά ερωτήματα.

Αλήθεια, με τι κοινό πηγαίνουμε στη μεγάλη διοργάνωση; Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ανάμεσα στους θεατές δεν θα υπάρχουν όλοι αυτοί οι λάτρεις της βίας και της ασχημονίας, που στερούνται στοιχειώδους παιδείας.

Τίποτε δεν έχει γίνει από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ώστε να αλλάξει η ατμόσφαιρα των γηπέδων και αυτό αποδείχθηκε πάλι σε δύο αναμετρήσεις της Εθνικής μας. Περισσότερο ασχοληθήκαμε με την ήττα από την Αγγλία.

Φάνηκε πολύ φυσιολογικό να σημαδεύεται ο Μπέκαμ και να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα αποκαλυπτικά της κατάντιας μας. Εκείνο που μας ενδιέφερε είναι ότι δεν πήγαμε καλά.

Είναι προτιμότερο αντί να μας πουν για το πώς θα κινηθεί από εδώ και μπρος η Εθνική, ποιον προπονητή θα πάρει και διάφορα άλλα, να μας ανακοινώσουν αν έχουν κάποιες σκέψεις για την αντιμετώπιση όλων αυτών που δρουν ανενόχλητοι στα γήπεδα.

Μέλημα και της ΕΠΟ είναι αυτό και της ΕΠΑΕ και όλων όσοι θέλουν τουλάχιστον το 2004 να έχουμε στις εξέδρες πολιτισμένο κοινό, που θα ξέρει να υποδεχθεί τον φιλοξενούμενο και θα συμπεριφέρεται με το πνεύμα του οικοδεσπότη.

Σίγουρα χρειάζεται να δούμε κινήσεις και από πλευράς των ΠΑΕ, γιατί αυτές είναι που έχουν να κάνουν με τον κόσμο που βλέπουμε στους αγώνες της Εθνικής να παρεκτρέπεται.