ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

Εχουν αποσπάσει την ιδιαίτερη προσοχή οι ενέργειες των τεσσάρων ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν, ως συνήθως άλλωστε, στην Ευρώπη και όλοι περιμένουν την κατάληξη των μεταγραφικών κινήσεων που έχουν αρχίσει.

Μόνο ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει κάνει την κίνηση ματ, γιατί χωρίς αμφιβολία η εξασφάλιση του Μιχάλη Κωνσταντίνου τον ενισχύει πολύ σημαντικά στον επιθετικό τομέα και γενικότερα δίνει ένα αίσθημα σιγουριάς.

Πέντε χρόνια αποχής από τον τίτλο είναι πολλά για τους «πρασίνους», που είναι λογικό να θέλουν να επανέλθουν στη διάκριση, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι δίκοπο μαχαίρι.

Ετσι, θα πρέπει να αναμένουμε από αυτούς και άλλες προσπάθειες για απόκτηση παικτών. Οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει, αντίθετα, η διάθεση της ιδιοκτησίας είναι να δοθούν όσα χρήματα χρειασθούν.

Αμφιβολία για πραγματοποίηση μεταγραφών στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει, γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι πεισματάρης και θέλει την ομάδα του κυρίαρχη. Εδώ το ερώτημα είναι αν θα βρει τους παίκτες που χρειάζεται ο πρωταθλητής.

Γιατί μπορεί να υπάρχουν λεφτά και μάλιστα πολλά, αλλά δεν είναι όλοι οι γνωστοί παίκτες διατεθειμένοι να έλθουν στην Ελλάδα, που την έχουν κατατάξει στη… δεύτερη ας πούμε κατηγορία, από πλευράς κύρους ποδοσφαιρικών θεσμών.

Επειδή, όμως, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν μπήκε στη μάχη του Κωνσταντίνου, αυτό ακριβώς έχει δημιουργήσει τη βεβαιότητα στους οπαδούς ότι έχει έτοιμες τις λύσεις, που ασφαλώς συνδέονται με τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες.

Λεφτά φαίνεται να υπάρχουν στην ΑΕΚ, που είναι κοντά σε Παραγουανό και Πορτογάλο και σίγουρα η λύση Σάντος είναι πολύ καλή. Βέβαια, πάντα υπάρχουν γενικότερες επιφυλάξεις μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας.

Πλανάται ο φόβος της απωλείας Μπάγεβιτς πλέον στην Τούμπα, γιατί εκεί δεν προχωράει τίποτε. Αντίθετα, η προσφυγή Ναλιτζή θέτει τα προβλήματα επί τάπητος και προκαλεί άμεσες επεμβάσεις. Πόσο εφικτές, όμως, είναι αυτές;

Πάντα είναι περίεργο πώς ένα τόσο σπουδαίο… μαγαζί, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, δεν συγκινεί αγοραστές μέσα στην Ελλάδα. Οι λατινοαμερικανικές λύσεις, που διαδίδεται ότι είναι πιθανές, προκαλούν μεγαλύτερη ακόμη ανασφάλεια στους ΠΑΟΚτζήδες.