ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ετοιμη για την έκπληξη

Το… θαύμα θα προσπαθήσει να πετύχει σήμερα η Λένα Δανιηλίδου, η οποία αγωνίζεται στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον απέναντι στη Γαλλίδα Μορεσμό (Νο 6). Η τενίστριά μας δεν έχει αγχωθεί καθόλου από τον «τίτλο» της πρώτης Ελληνίδας που προκρίθηκε στο φημισμένο τουρνουά του Λονδίνου. Χθες, προπονήθηκε πέντε ώρες και σύμφωνα με την αδελφή της, Χρύσα, είναι ήρεμη και συγκεντρωμένη στον σημερινό αγώνα. «Ανταλλάσσουμε μηνύματα μέσα από τα κινητά. Μου υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Μοναδικός αντίπαλος της Λένας είναι ο εαυτός της. Τα μεγάλα ονόματα και οι κατατάξεις στην παγκόσμια λίστα δεν την τρομάζουν», μας λέει η Χρύσα, που θα παρακολουθήσει τον αγώνα της αδελφής της από το Διαδίκτυο.

«Η Ελληνίδα Δανιηλίδου θα είναι σίγουρα πολύ καλή αφού προέρχεται από τους προκριματικούς», ήταν η δήλωση της Μορεσμό, η οποία παρακολούθησε χθες την προπόνηση της 19χρονης.

Η Γαλλίδα είναι δεξιόχειρ. Εχει κερδίσει 114 ματς και έχει χάσει 61. Στο όπεν της Αυστραλίας φέτος έφθασε μέχρι τον τέταρτο γύρο, ενώ στο Ρολάν Γκαρός αποκλείστηκε στον πρώτο. Εχει το ίδιο στυλ παιχνιδιού με τη Δανιηλίδου ενώ για να περάσει στον δεύτερο γύρο του κυρίως ταμπλό, νίκησε δύσκολα την Αυστραλέζα Νικόλ Πρατ. Ως επαγγελματίας έχει αποκομίσει κέρδη της τάξεως των 700 εκατομμυρίων δραχμών.

«Μας δυσκολεύουν τη ζωή οι Ιταλοί. Πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να οργανωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε και στη νέα περίοδο να έχουμε διακρίσεις», τονίζει ο κ. Θεοδωρακάκης.