ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βασιλειάδης: «Ας γίνει Grexit, δεν μας απασχολεί»

vasileiadis--2

Συνάντηση με τη διοίκηση της Super League και ορισμένους εκπροσώπους των ΠΑΕ που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος με δηλώσεις του τόνισε νωρίτερα πως «υπάρχει ο κίνδυνος για ποδοσφαιρικό Grexit» και πως «ακόμη κι αν αυτό συμβεί, δεν μας απασχολεί».

«Ενδεχομένως το ίδιο το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει την κανονικότητα. Το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν γεγονότα που δεν μας τιμούν. Οι φορείς του ποδοσφαίρου να πάρουν τις ευθύνες που τους αναλογούν», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ANT1 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης μιλώντας για την επ'αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα επεισόδια και την εισβολή Σαββίδη με όπλο στο γήπεδο.

Σε ερώτηση σχετικά με τη χρονική διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος ο κ. Βασιλειάδης είπε «Το πρωτάθλημα θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί και η διακοπή θα ισχύσει μέχρι να καταφέρουμε να βάλουμε κανόνες και μέχρι να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ηρεμία. Ολοι θα καταλάβουν τώρα ότι υπάρχει κίνδυνος για "Grexit". Να μπουν κανόνες για να σταματήσει αυτή η αηδία».

«Οταν ο Σαββίδης κάνει αυτή τη "μπούκα" μέσα τι θα πω εγώ στον πιτσιρικά που κάνει τα ίδια πράγματα;» σημείωσε επίσης.

«Θα υπάρξει κατηγορητήριο για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στην Τούμπα; Η κυβέρνηση αναφέρεται στο γεγονός της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη; Δεν έχουμε πρόβλημα να έρθουμε σε σύγκρουση. Θέλουμε να υπάρχουν κανόνες. Αν υπήρχε παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη γιατί να μην την κάνει στον πρώτο βαθμό και να την κάνει στο δεύτερο;», πρόσθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Ας γίνει Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί»

«Ας γίνει Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί» δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

«Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.

Σημειώνει ότι δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο παραίτησης, λέγοντας: «Έχει κάνει κάπου λάθος η Πολιτεία; Διαβάστε την επιστολή της UEFA, που λέει ότι καλούμε όλα τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξεύρεση λύσης. Δεν είμαι υπουργός ποδοσφαίρου, είμαι υπουργός Αθλητισμού. Έδωσα μάχη για να παίρνουν τακτικοί δικαστές τις αποφάσεις και αυτό γίνεται στις δημοκρατίες. Φώναζα για τους αρχιδιαιτητές, δεν τους έδωσε η UEFA, τους έδωσε τώρα. Αν εμείς ήμασταν με τον όποιο Σαββίδη ή Μελισσανίδη, δεν θα φέρναμε τους αρχιδιαιτητές, δεν θα φέρναμε το VAR. Δεν μας κρατάει κανείς, θέλουμε ισονομία για όλους. Σε καμία κυβέρνηση δεν μπορούν να χρεώνουν δικαστικές αποφάσεις. Σήμερα φωνάζουν όλοι αυτοί γιατί διακόψαμε το πρωτάθλημα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εγώ δεν θα τους καθίσω με το ζόρι σε ένα τραπέζι. Αυτή τη σεζόν είχαμε τις καλύτερες διαιτησίες και τις λιγότερες αμφισβητήσεις. Επειδή κάποιος που θα τιμωρηθεί – γιατί θα τιμωρηθεί- αποφάσισε να κάνει τον καουμπόι, τι θέλετε εγώ να πω; Ο Βασιλειάδης θα πρέπει να παραιτηθεί, αν δεν τιμωρηθεί ο κ. Σαββίδης».

Σε ερώτηση για τις συνέπειες στον Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Βασιλειάδης απαντά ότι με βάση το κανονιστικό πλαίσιο που θα ήθελε η κυβέρνηση «μόνο και μόνο αυτό το περιστατικό της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο συνεπάγεται βαρύ χρηματικό πρόστιμο για τον κ. Σαββίδη».