Αποψη του λιμανιού της Σύρου (φωτογραφία: Εφη Παρούτσα)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Βολτάρουμε στα στενά της Ερμούπολης και της Ανω Σύρου και γνωρίζουμε ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά του κυκλαδίτικου συμπλέγματος, που συνδυάζει την ιταλική όπερα με το ρεμπέτικο και το βιομηχανικό τοπίο με τις περίτεχνες οικιακές οροφογραφίες.
 


Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο Πύργος Σαντορίνης «παίρνει φωτιά» από χιλιάδες αναμμένα τενεκεδάκια. (Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΦΟΣ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στη Σαντορίνη ή στην Αμοργό; Στην Πάρο ή στη Νάξο; Κάνουμε Ανάσταση με φόντο το μπλε και το λευκό του Αιγαίου.

Τα Βαπόρια, η πιο όμορφη συνοικία της Ερμούπολης. (Φωτογραφία: ©  ΕΒΕΛΥΝ ΦΩΣΚΟΛΟΥ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Από την άγρια βόρεια πλευρά μέχρι τους νότιους παραθαλάσσιους οικισμούς και την αρχοντική Ερμούπολη, η Σύρος προσφέρεται για σύντομες ανοιξιάτικες αποδράσεις.


Η Ερμούπολη με τις εκκλησίες στις κορυφές των λόφων. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στην Ερμούπολη θα δείτε καθολικούς και ορθοδόξους να γιορτάζουν ταυτόχρονατο Πάσχα, σε μια συμβολική κίνηση ενότητας και ομοψυχίας.


Δύσκολη αλλά εφικτή η βόλτα με ποδήλατο στην Ανω Σύρο, πιο εύκολη ωστόσο στην Ερμούπολη.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών από την Αθήνα, είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, έχει πολλές προσιτές και «εύκολες» παραλίες (με ρηχά νερά και άμμο), πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καφέ.

Η έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία (Ντελαγκράτσια) της Σύρου.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι εύποροι της Σύρου –οι παλιοί τουλάχιστον– είχαν αναμφισβήτητα καλό γούστο. Μπορεί κανείς να θαυμάζει την ομορφιά και την αρχιτεκτονική ποιότητα των νεοκλασικών της Ερμούπολης, όμως πραγματικά δεν έχει δει τίποτε αν δεν περάσει μια βόλτα από την Ποσειδωνία.

Η Σύρος έχει τη δική της ζωή χειμώνα-καλοκαίρι, αρκετές χιλιάδες πληθυσμό, νέους ανθρώπους. Κίνηση και μαγαζιά.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κάθε 14 δεύτερα του λεπτού. Και ύστερα, ξανά, σε δύο. Ο φάρος στη «μύτη» του Ακρωτηρίου Γράμματα ανάβει κάθε τόσο μέσα στη νύχτα για να χαιρετίσει τα βαπόρια που κατευθύνονται από τον Πειραιά προς την Ερμούπολη της Σύρου.