Η αστική ακτογραμμή της Νέας Κρήνης.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Oταν πήρα στα χέρια μου τα δύο μικρά φωτογραφικά λευκώματα της University Press Studio για την Αρετσού, τη Νέα Κρήνη και το Μπεχ-Τσινάρ, τόποι της Θεσσαλονίκης


Αγναντεύοντας τη «θάλασσα» των πολυκατοικιών του Ευόσμου και των Αμπελοκήπων, με φόντο τη δυτική πλευρά του λιμανιού. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Σταυρούπολη, Μενεμένη, Εύοσμος, Κορδελιό. Κάτω από τα φουγάρα και ανάμεσα στις πολυκατοικίες κρύβονται όμορφα στέκια και άγνωστοι θησαυροί.

Χαλαρές στιγμές στο λιμάνι. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Δημιουργικές τάσεις, σημαντικές αφίξεις και ένα ανεξάντλητο κυνήγι εμπειριών συγκροτούν το νέο της πρόσωπο.


Η Νέα Παραλία, αναπλασμένη από το αρχιτεκτονικό δίδυμο Νικηφορίδης-Cuomo, αποτελεί μια λωρίδα ζωτικής σημασίας για τους Θεσσαλονικείς. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της και ο Νοέμβριος, λόγω Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ο μήνας της. Το παζλ συμπληρώνουν οι ιστορικές στοές, οι μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες και, φυσικά, ο Θερμαϊκός.

Τα λουτρά Πόζαρ, ίσως το πιο όμορφο φυσικό περιβάλλον ιαματικών πηγών στην Ελλάδα ( Φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάικος)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Tο καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας, για να θεραπεύσουμε χρόνιες παθήσεις ή απλώς να χαλαρώσουμε.

1) Γκράφιτι στην κάτω μεριά της Πλατείας Εμπορίου. 2) Εξω από τον ιστορικό κινηματογράφο «Ολύμπιον», ο οποίος γνωρίζει μεγάλες δόξες κάθε Νοέμβριο στη διάρκεια του φεστιβάλ. (Φωτογραφίες: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Με ανανεωμένο πρόσωπο θα υποδεχθεί (και) φέτος η πόλη τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου (6-15 Νοεμβρίου) και όλους όσοι την επιλέξουν για ένα city break εντός συνόρων.


Η Στοά Εμπόρων στην Εγνατία είναι το πιο σύγχρονο δείγμα μοντέρνας αστικής αισθητικής. (Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Αν και στη γενικά ηλιόλουστη χώρα μας το «είδος» έπαψε να ευδοκιμεί, οι στοές της Θεσσαλονίκης, καθεμιά με την ιστορία και την αρχιτεκτονική της, συνεχίζουν να μεταλλάσσονται, να υποδέχονται νέα στέκια και να διεκδικούν το δικό τους μερίδιο από τη ζωή της πόλης.

Νοικιάστε ποδήλατο και απολαύστε τη βόλτα στην παραλία. (Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ταξιδεύουμε στο Βορρά εν όψει του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου (και όχι μόνο) και συντάσσουμε έναν μίνι οδηγό με προτάσεις για φαγητό, γλυκό, ποτό και άλλες ενδιαφέρουσες βόλτες.Μια γεύση από τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τι χρειαζόμαστε στις μεγάλες πόλεις; Χώρο και μέρη για να περπατάμε και να χαλαρώνουμε. Η Θεσσαλονίκη πλέον έχει έναν τέτοιο, ζηλευτό: τη Νέα Παραλία. Κι εκεί από νωρίς το πρωί, μέχρι πολύ αργά το βράδυ ζουν οι πολλές και διαφορετικές φυλές της πόλης.

Η αστική ακτογραμμή της Νέας Κρήνης.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Oταν πήρα στα χέρια μου τα δύο μικρά φωτογραφικά λευκώματα της University Press Studio για την Αρετσού, τη Νέα Κρήνη και το Μπεχ-Τσινάρ, τόποι της Θεσσαλονίκης