ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προσεγγίζοντας τον Μπέκετ

«Σύγχρονες προσεγγίσεις στο έργο του Μπέκετ», είναι ο τίτλος της ημερίδας που οργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών την ερχόμενη Πέμπτη, 11 του μηνός, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος».

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 10 το πρωί, με ομιλίες των M. Τριανταφυλλίδου («Εγώ» δεν είμαι εγώ: τεχνολογίες του εμπρόθετα κακώς λέγειν»), Αύρας Ξεπαπαδάκου («What canot be spoken: Το έργο του Μπέκετ και η μουσική»), Εύας Στεφανή («Ακρόπολις»: Μια απόπειρα κινηματογραφικής προσέγγισης του λόφου με οδηγό τον Μπέκετ» και Χαράς Μπακονικόλα («Σάμουελ Μπέκετ: Το ασθενές σώμα»).

Το μεσημέρι θα μιλήσουν οι Νίκη Μιχαλά («Το θέατρο εν θεάτρω στα έργα του Σάμουελ Μπέκετ»), Πηγή Κουτσογιανοπούλου («Σκηνικές οδηγίες στα έργα του Μπέκετ»), Αγνή Μουζενίδου («Σκηνικές προσεγγίσεις στα έργα του Μπέκετ»). Ακολουθούν: «Μπέκετ – Τηλεοπτικός auteur» (Σοφία Φελοπούλου), «Σάμουελ Μπέκετ: Ενα θέατρο σιωπής» (Αφροδίτη Σιβετίδου), «O «απαισιόδοξος» Μπέκετ και η αποστολή της τέχνης» (Εφη Βαφειάδη), «Οι φευγαλέες εικόνες του ασθενούς φύλου» (Χριστίνα Αδάμου).

Οσοι καθήσουν και το απόγευμα, θα ακούσουν την Anna ΜcΜullaνα μιλάει με θέμα («Performing embodiment iBeckett’s late drama»), την Πατρίσια Κόκορη («Παρεξηγώντας τον Μπέκετ: H ελληνική πρόσληψη») και τέλος τον Βάλτερ Πούχνερ («H ανομολόγητη γοητεία του αντίπαλου δέους: Βασίλης Ζιώγας και Σάμουελ Μπέκετ»).