ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Moulin Rouge» από την καρδιά της Ευρώπης, στην Αθήνα

Διάσημα ονόματα της showbiz, κλασικές μελωδίες από αγαπημένα μιούζικαλ, εντυπωσιακά κοστούμια, απευθείας από το Lido του Παρισιού! Σε λίγες μέρες, από τις 19 του μήνα, έως και τις 4 Απριλίου, το θέατρο «Κόρονετ» θα ζωντανέψει με μια παράσταση, γεμάτη χρώματα και ένταση: «MouliRouge», από τον θίασο του γνωστού Γερμανού χορογράφου SveGottlicher, μόνο για δεκαεπτά βραδιές.

Με σπουδές tap dance, τζαζ, σύγχρονου και κλασικού χορού, ο SveGottlicher, εδώ και χρόνια γυρίζει τον κόσμο και επιλέγει τους καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν τις παραγωγές του. Στο «MouliRouge» συμμετέχουν χορευτές και ηθοποιοί από την Αμερική, αλλά και την Ευρώπη, σε μια μίξη χορού, τραγουδιού, ακροβατικών και ταχυδακτυλουργικών κόλπων.

Η παράσταση (εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία που γυρίστηκε το 2001 με την Νικόλ Κίντμαν), παρουσιάζει επίσης κλασικές πλέον μελωδίες από μιούζικαλ όπως το «Σικάγο», το «Καμπαρέ», το «Κλουβί με τις τρελές», καθώς και τραγούδια που γνωρίσαμε μέσα από ταινίες, όπως τα «Diamonds are a girl’s best friend», «One day I’ ll fly away», «Your song» του Ελτον Τζον.

Ο δημιουργός της, SveGottlicher, λέει για την υπόθεση: «Μια σταρ, ή καλύτερα μια εκκεντρική ντίβα, ζητεί από έναν νεαρό ποιητή να γράψει τραγούδια αποκλειστικά για εκείνη. Εκείνος, τρελά ερωτευμένος μαζί της, αποφασίζει να γράψει ένα νέο έργο για το MouliRouge. Ενα σόου μέσα στο σόου, μια παράσταση μέσα στην παράσταση. Από τη μια μεριά, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα μιούζικαλ για το κοινό, κι από την άλλη παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν, συνθέτοντας ένα έργο, το οποίο γράφεται από τον ποιητή κατά τη διάρκεια της παράστασης». Το «MouliRouge» μέχρι στιγμής έχει ανεβεί μόνο στη Γερμανία. Τις χορογραφίες υπογράφει ο Gottlicher. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συντελεστές;

Οι ρόλοι

Στον ρόλο της ντίβας, η Natacza Soozie Boom, χορεύτρια από την Αγγλία με θητεία πολλών χρόνων στο ιστορικό Lido του Παρισιού. Εχει παίξει σε διάφορες διασκευές γνωστών μιούζικαλ όπως «Chicago», «Cats», «Cabaret», «Evita», «Το μαγαζάκι του τρόμου». Ποιητής, ο Αμερικανός ηθοποιός των μιούζικαλ, Ντάνι Κοστέλο, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε διάφορες παραγωγές που ανέβηκαν στην Αμερική («West Side Story», «A Chorus Line», «Singing ithe rain», «Gypsy», «My one and only», «Joseph», «Sweet Charity», «Kiss me Kate», «Pippin», «Maof La Mancha», «Applause», «She loves me»).