ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετεκλογικές πρεμιέρες θεάτρου – χορού

Πρεμιέρες η μία μετά την άλλη, ένα τολμηρό χοροθέατρο, συμπαραγωγές, μετακομίσεις παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και την αλλαγή του τίτλου ενός έργου (λόγω επικαιρότητας!) προβλέπουν μεταξύ άλλων τα «μετεκλογικά», θεατρικά νέα των ημερών.

Χθες το βράδυ, στο «Θέατρο Οδού Αντιοχείας» είχε πρεμιέρα το «Κυνηγετικό Οπλο» του Γιασούσι Ινόουε (σκηνοθεσία: Πέπη Οικονομοπούλου). Στο «Θησείον» ανέβηκε η συμπαραγωγή («Hot Spots ή Ημουν εδώ») των Γερμανών σκηνοθετών Helgard Haug και Daniel Wetzel με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό. Το θέατρο «Μινώα» ανακοίνωσε την αλλαγή του τίτλου του έργου που παρουσίαζε («Σημίτικη κουζίνα και ο λαός στην πείνα») σε «Πολίτικη κουζίνα και το ΠΑΣΟΚ σε καραντίνα»…

Από σήμερα και μέχρι τις 22 του μήνα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την τελευταία πολυσυζητημένη δουλειά της Αποστολίας Παπαδαμάκη («HumaFemale Study», χοροθέατρο «Quasi stellar») στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας», το έργο του Γ. Φόσσε «Τόσο όμορφα» στο «Αμόρε» και τις «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι στο «Θέατρο του Ηλιου».

Αύριο έχουν πρεμιέρα: «Τα 39 Σκαλοπάτια» (θεατρική διασκευή της ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ) από τη βρετανική ομάδα «EuropeaArts Company» στο θέατρο «Altera Pars». Σκηνοθέτης της παράστασης ο JonathaKemp. «Αλλαξε ο Μανωλιός», η νέα μετεκλογική επιθεώρηση που ανεβαίνει στο θέατρο «Ορφέας» σε σκηνοθεσία του Τάκη Μπαγιάτη, ενώ στο θέατρο «Πόρτα» το θρυλικό έργο της Αγκαθα Κρίστι «H ποντικοπαγίδα», με πρωταγωνιστές τους Τζ. Θεοδωρίδη, K. Καζάκο, N. Βερλέκη και Π. Μεταλλείδου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Σίσκος. «O ιερός γάμος» είναι ο τίτλος της νέας παράστασης του Σωτήρη Χατζάκη που ανεβαίνει από την Κυριακή (14/3) στο θέατρο «Πολιτεία».

Οσο για τις μετακομίσεις στη Θεσσαλονίκη… Μεταξύ άλλων έχουν προγραμματιστεί: H παρουσίαση του έργου του Αλαν Εϊκμπορν «Ολα σε μια νύχτα» (σκηνοθεσία: Γ. Κιμούλης) στο θέατρο «Εγνατία», «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» του Γ. Θεοδοσιάδη στο «Αριστοτέλειον», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» του Εντ. Αλμπι στο θέατρο «Ανατόλια» κ.ά.