ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το κοινό θα «ροκάρει» φέτος στη… Μαλακάσα

Το Ροκγουέιβ επιστρέφει δριμύτερο και ανανεωμένο, προτείνοντας «αποκέντρωση»! Το μεγάλο ροκ φεστιβάλ που οργανώνεται φέτος για όγδοη φορά έχοντας μπει πλέον για τα καλά στο χάρτη των ευρωπαϊκών φεστιβάλ, θα γίνει από τις 18 μέχρι τις 22 Ιουνίου στη Μαλακάσα. Ναι, καλά διαβάσατε. H ακύρωση του φεστιβάλ το 2002 την τελευταία στιγμή, λόγω της αποτυχίας εξασφάλισης άδειας για διεξαγωγή του στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, οδήγησε τη διοργανώτρια εταιρεία Didi Music σε αναζήτηση μόνιμης στέγης. Που βρέθηκε σ’ ένα μεγάλο κτήμα, στο 37ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας.

Ονόματα

Εκεί λοιπόν θα «ροκάρει» αυτό το καλοκαίρι το κοινό με τις μουσικές των Πίτερ Γκάμπριελ, Judas Priest, οι οποίοι έρχονται με την αυθεντική τους σύνθεση και τον τραγουδιστή τους Ρομπ Χάλφορντ που μετά τη σόλο περιπέτεια επέστρεψε στο γκρουπ, Placebo, Him, Quensryche, Nightwish? ονόματα που έχουν κλειστεί μέχρι τώρα, ενώ αναμένεται και συνέχεια. «H εμμονή μας όλα αυτά τα χρόνια να κινούμαστε στο κέντρο της Αθήνας μάλλον μας έβλαψε», λέει στην «K» ο Νίκος Λώρης, διευθυντής της Didi Music. «Αλλωστε, όλα τα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού γίνονται πολλά χιλιόμετρα έξω από τις πόλεις. Εμείς βρήκαμε έναν πολύ ωραίο χώρο, ένα κτήμα με δάσος και γκαζόν και μάλιστα κοντά στην Αθήνα».

Στο κτήμα, που νοικιάστηκε από την Didi Music για είκοσι χρόνια, «θα γίνεται μόνιμα το φεστιβάλ και πολλές άλλες μεγάλες εκδηλώσεις δικές μας αλλά και όποιων άλλων επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο χώρο», μας λέει ο Νίκος Λώρης. «Το διαμορφώνουμε από την αρχή με κατασκευές για την τροφοδοσία του κοινού, και σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας συναυλιακός χώρος. Υπάρχει πολύ μεγάλο πάρκινγκ και εύκολη πρόσβαση, με δύο εισόδους – εξόδους από την εθνική οδό. Με λίγα λόγια, το κτήμα έχει πλεονεκτήματα που δεν τα βρίσκεις εύκολα στην Αθήνα. Και, επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε την υποστήριξη της κοινότητας Μαλακάσας, γεγονός που θα ωφελήσει και τους δυο μας».

Με το τρένο

Πώς θα πηγαίνει όμως κάποιος εκεί, ειδικά εάν δεν διαθέτει δικό του μεταφορικό μέσο; «Με τρένο, με τον προαστιακό όταν θα ολοκληρωθεί, με τα ΚΤΕΛ Αττικής που φεύγουν από το Πεδίον του Αρεως και με πούλμαν που θα ξεκινούν από το ίδιο σημείο κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του Ροκγουέιβ, στις 3 και 5 το μεσημέρι με επιστροφή στις 11.30 και 1 το βράδυ». H τιμή του εισιτηρίου για το φετινό Ροκγουέιβ θα κυμανθεί στα 38 ευρώ στην προπώληση.