ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπουδή στη γυναικεία ομορφιά

Πολλές και αντιφατικές ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η τελευταία δουλειά της Αποστολίας Παπαδαμάκη και του χοροθεάτρου «Quasi stellar», («HumaFemale Study»), η οποία παρουσιάστηκε στη «συμπυκνωμένη της βερσιόν» (15΄), πριν από λίγο καιρό, στην πρώτη Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού (Μέγαρο Μουσικής). Την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την πενηντάλεπτη, ολοκληρωμένη μορφή του έργου έχουμε σήμερα και αύριο στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» (Ευμολπιδών 39, Γκάζι). H είσοδος σε ανηλίκους κάτω των δεκαοκτώ ετών δεν επιτρέπεται (εκτός αν συνοδεύονται από τους γονείς τους), λόγω της τολμηρότητας της παράστασης.

«Ποια είναι η έννοια της ομορφιάς σήμερα; Είμαστε αυτό που φαινόμαστε; Πώς διαμορφώνεται η εξωτερική μας εικόνα και πόσο μας επηρεάζει;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει το «HumaFemale Study», το πρώτο της ενότητας έργων «The Beauty Series», η οποία ερευνά τη «σύγκρουση της εικόνας με την ταυτότητα». Το δεύτερο έργο με τίτλο «IcoSkin» θα παρουσιαστεί την άνοιξη (29/4-14/5, Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας), ενώ το τρίτο και τέταρτο («Male study» και «Hermaphrodite»), φέτος το φθινόπωρο.

Η παράσταση ενώνει τον χορό (ερμηνεύτρια η νεαρή Μαρκέλλα Μανωλιάδη), την εγκατάσταση βίντεο του Μιχάλη Κλουκίνα (στην τρίτη του συνεργασία με την Αποστολία Παπαδαμάκη), τον live φωνητικό αυτοσχεδιασμό της ηθοποιού Τζίνας Θλιβέρη και τους φωτισμούς του Λευτέρη Παυλόπουλου. Το «HumaFemale Study» θα παρουσιαστεί τον Μάιο, για τρεις βραδιές στις Βρυξέλλες.