ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΡΤ: στο Πειθαρχικό τέσσερις για το ντέρμπι

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει τέσσερις υπαλλήλους της η ΕΡΤ, ύστερα από την ολοκλήρωση της ΕΔΕ για την κάλυψη του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού της 19/2. Πρόκειται για τον σκηνοθέτη της αναμέτρησης, τον διευθυντή παραγωγής, τον υπεύθυνο κάμεραμαν και τον συντονιστή δημοσιογράφο. Η ΕΔΕ ανέδειξε έξι προβληματικά σημεία κατά την παραγωγή και μετάδοση του αγώνα: α) την «άστοχη» διάταξη των καμερών και την κακή λήψη της κάμερας οφσάιντ, β) τη μη μετάδοση των επίμαχων φάσεων σε replay, γ) την παράλειψη εκ νέου σύνδεσης με το γήπεδο άμα τη λήξει του ματς μολονότι διαδραματίζονταν επεισόδια, δ) τη μη έγκαιρη αποστολή στο Ραδιομέγαρο των 4 κασετών από τις φορητές κάμερες με τα στιγμιότυπα από τα επεισόδια, ώστε να αξιοποιηθούν δημοσιογραφικά ε) την παράλειψη ενημέρωσης προς τους υπευθύνους των ειδήσεων και στ) την έλλειψη «εμφατικότητας» στην περιγραφή και τον σχολιασμό των επίμαχων φάσεων. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, αυτές οι «παραλείψεις-πλημμέλειες» «έπληξαν το κύρος της δημόσιας τηλεόρασης, αφού ένα μεγάλο μέρος των τηλεθεατών παρέμεινε με την πεποίθηση ότι από την παρουσίαση του αγώνα απουσίαζαν τα στοιχεία της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας», ενώ κατά την κάλυψη τέτοιων διοργανώσεων πρέπει να εξαντλείται το σύνολο των δυνατοτήτων της εταιρείας.

Η επικοινωνία της νέας ψηφιακής τεχνολογίας στους πολίτες αποτελεί προτεραιότητα για την ψηφιακή μετάβαση στην Ελλάδα, συμφώνησαν χθες κατά τη δεύτερη συνάντησή τους τα μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Μεταφορών για την ψηφιακή τηλεόραση. Με την επικοινωνιακή στρατηγική θα ασχοληθεί μία από τις υποεπιτροπές που θα οριστούν για τα επιμέρους θέματα της ψηφιακής (π. χ. πλάνο επέκτασης). Νέα συνάντηση θα γίνει το α΄ 15νθήμερο του Μαρτίου.

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αστείες σειρές, το «Πενήντα – πενήντα», επιστρέφει στο Mega για τα 15 επεισόδια του 3ου κύκλου, αύριο (21.50). Σ’ αυτόν τον κύκλο οι άνδρες της τρελοπαρέας, οι οποίοι ασφυκτιούν από την καταπίεση των γυναικών, που τους κρατούν μακριά από τις κραιπάλες, ορκίζονται στο τσιπουράκι που πίνουν στο στέκι τους να αποτινάξουν τον… ζυγό, ταξιδεύοντας στον Τύρναβο για τη γιορτή του τσίπουρου. Η σκηνοθεσία είναι του Β. Θωμόπουλου.