ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Στιγμιότυπα από τη ζωή και τη μουσική της πορεία αφηγείται η Μαίρη Λίντα στην αυτοβιογραφική παράσταση «Καλησπέρα Κυρία Λίντα», στη σκηνή Variete του θεάτρου Μπάντμιντον και ώρα 9.30 μ.μ.

– Μεθαύριο ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του κλασικού έργου του Λέσινγκ «Εμιλία Γκαλότι» από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (9μ.μ.).

– Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τις εμφανίσεις της κορυφαίας Ισπανίδας ντίβας Luz Casal στην Αθήνα (18 και 19 Μαρτίου) και τη Θεσσαλονίκη (20 Μαρτίου), στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

– Με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει το κοινό στο θέατρο «Συνεργείο» (Κολωνού 31), μετά την παράσταση «Εξοδος» (9μ.μ.).

– Μια εναλλακτική θεατρική εκδοχή της «Κάρμεν», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο, παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάππα (Κυψέλης 2), στις 9μ.μ.

– Πρεμιέρα της παράστασης «Τσέχωφ-Κνίπερ: Η αλληλογραφία» από τη θεατρική εταιρεία «Πόλις» και σε σκηνοθεσία Ελένης Γεωργοπούλου, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη (Θεμιστοκλέους 104).

– Ο σαξοφωνίστας James Carter και το Organ Trio του έρχονται στην Ελλάδα για να δώσουν επτά εκρηκτικές συναυλίες στη σκηνή του Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17) στις 10.30 μ.μ.

– Εκθεση φωτογραφίας με θέμα «Γυναίκες του κόσμου» διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στον σταθμό μετρό Συντάγματος από σήμερα και μέχρι τις 13 Μαρτίου.