ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Eurovision με hip hop ζεϊμπέκικο

Με το hip hop ζεϊμπέκικο τραγούδι «Watch my Dance» με τον 23χρονο Λούκα Γιώρκα feat. Stereo Mike, θα συμμετάσχει η ΕΡΤ στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ. Η Ελλάδα εμφανίζεται στον α΄ ημιτελικό της 10ης Μαΐου, στη 13η θέση. Το τραγούδι, σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους Ελεάνας Βραχάλη, επελέγη μετά από ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής (50-50%) στον προχθεσινό ελληνικό τελικό (ΝΕΤ). Συνολικά ψήφισαν 85.801 τηλεθεατές (47.821 με sms και 37.980 μέσω κλήσης από σταθερό). Τη χωρίς τέμπο βραδιά, με οικοδέσποινα μια έξω από τα νερά της Λένα Αρώνη, κατά τη Nielsen παρακολούθησαν 836.000 τηλεθεατές (17,4% επί των ανοιχτών δεκτών). Η πλειονότητα, ήτοι 2.027.000 τηλεθεατές (39%) είδαν το νέο επεισόδιο του «Πενήντα πενήντα» (Μega).

Με χθεσινή έγγραφη καταγγελία της προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ζητεί την άμεση απόσυρση της νέας διαφήμισης της εταιρείας «Γερμανός», επειδή παραβιάζει το Σύνταγμα και «ουσιαστικά απογυμνώνει τη γυναίκα από την ανθρώπινη αξία της εξισώνοντάς την με αντικείμενο και εμπόρευμα, για την προώθηση του προϊόντος που διαφημίζεται».

Μια σύγκρουση «Χωρίς όρια» ανάμεσα σε δυο άγνωστα μεταξύ τους αδέλφια (Τάσος Νούσιας – Αλκης Κούρκουλος), περιγράφει η ομότιτλη ερωτική, δραματική σειρά του Στράτου Μακρίδη, που αρχίζει στον ΑΝΤ1, στις 21.00. Μήλον της Εριδος θα είναι μια αμύθητη περιουσία και η γυναίκα του ενός (Τέτα Σαββάτη). Ακολουθεί, στις 23.00, η πρεμιέρα του «Real Housewives of Athens» με τις έξι επώνυμες γυναίκες να κάνουν οικογενειακές διακοπές στη Μύκονο.