ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προτασεις

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ιnnocence

Θεσσαλονίκη

«Ιnnocence» είναι ο τίτλος της παρουσίασης της τελευταίας δουλειάς της καλλιτέχνιδος Σμαρώς Τζενανίδου – Κεσσοπούλου, στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery (Βεροίας 6, Ανω Λαδάδικα). Πρόκειται για μια «εικαστική αναζήτηση που έχει ως αφετηρία βιώματα και συναισθήματα και με βασικά εργαλεία το χρώμα και το έντονο φως επιχειρεί να ξεπεράσει την απλή απεικόνιση».

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μark Τitchner

Θεσσαλονίκη

Το Project Space του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης έχουν καλέσει αυτόν τον μήνα ένα σημαντικό νέο Βρετανό καλλιτέχνη, τον Mark Titchner. Ο Titchner δημιούργησε νέα έργα, που θα παρουσιαστούν σε συνδυασμό με μια σειρά ομιλιών από τον ίδιο (www. mmca. org. gr). Το μπάνερ του «Στην Πραγματικότητα Τώρα / Now For Reality» έχει αναρτηθεί σε δύο σημεία της πόλης: στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Πλατεία ΧΑΝΘ) και στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Τσιμισκή 11).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

3η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη

Η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με τον γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις – Make it new» ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, με επιμελητές του κεντρικού προγράμματος τους Paolo Colombo, Mahita El Bacha Urieta και Μαρίνα Φωκίδη. Τη Γενική Διεύθυνση της φετινής διοργάνωσης έχει η Κατερίνα Κοσκινά, πρόεδρος Δ. Σ. του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαυρουδής και Μουτσάτσου

Τρίκαλα

Ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου ενώνουν δυνάμεις και εμπειρίες και αντιπαραθέτουν τραγούδια και ερμηνείες, σε μια σειρά παραστάσεων σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Μαζί τους ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν. Απόψε, στη μουσική σκηνή «Κεντρική Πλατεία» στα Τρίκαλα, στις 10 μ. μ. Τηλ. 6977580754.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Πέρα απ’ τη γραμμή»

Θεσσαλονίκη

Η γκαλερί «Ρωμανού 7» εκθέτει τη δουλειά επτά αρχιτεκτόνων που έχουν εργαστεί στην αναστήλωση, τη στερέωση και την αποκατάσταση ορισμένων από τα γνωστότερα μνημεία στην Ελλάδα. Τώρα, εκθέτουν τη δουλειά τους ως εικαστικοί. Συμμετέχουν οι: Νένη Αθανασιάδου, Φαίνη Βαχτσεβάνου, Αννή Ζόμπου, Πόπη Θεοχαρίδου, Γαβριέλλα Παπαδέλλη, Στέργιος Στεφάνου (φωτ.), Τάσος Τανούλας (Ρωμανού 7, Λευκός Πύργος).