ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Τελετή αναγόρευσης του Χρήστου Μ. Ιωακειμίδη σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ και παρουσίαση του έργου του, στην ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256) και ώρα 7.30μ.μ.

– Τη νέα εκδοχή του «Φρανκεστάιν» από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και σε σκηνοθεσία Danny Boyle θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό σε απευθείας αναμετάδοση, στο Μέγαρο Μουσικής (9 μ.μ.).

– Διάλεξη με θέμα «Δωρικός Ναός. Παραδειγματική Μορφογέννηση» του καθηγητή Μανώλη Κορρέ αύριο, Παρασκευή, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας, στο Ρέθυμνο (7.30 μ.μ.).

– Πρεμιέρα της μουσικής παράστασης του Νότη Μαυρουδή με την ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου, στο Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38), στις 10 μ.μ.

– Το έργο του Κύπριου συγγραφέα και πανεπιστημιακού Μιχάλη Πιερή «Το σπίτι», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, παρουσιάζεται στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» από σήμερα έως και τις 17 Απριλίου (9.30 μ.μ.).

– Εκθεση έργων των Αλέξη Ακριθάκη, Νίκου Κεσσανλή, Γιώργου Λαζόγκα, Γιάννη Μιχαηλίδη, Νίκου Σαχίνη και Γιάννη Σπυρόπουλου, με τίτλο «Ενθέσεις στην αφαιρετική γραφή», στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Βαλαωρίτου 9α) μέχρι 14 Μαΐου.

– Τη συλλογή κεραμικών της αρχαιολόγου Αγγελικής Χαριτωνίδου αναδεικνύει η νέα περιοδική έκθεση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6), που θα διαρκέσει μέχρι 3 Μαΐου.

– Αφιέρωμα στους Doors, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον, παρουσιάζουν οι Peace Frogs στη σκηνή του Παλλάς, απόψε και για δύο ακόμα παραστάσεις (9 μ.μ.)

– To βιβλίο του Γιώργου Χατζηδημητριάδη «Ημερολόγιο Εξορίας, Ερζερούμ 1943» (εκδόσεις της Εστίας) παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Σούτσου 46), στις 7 μ.μ.