ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δίχως ζωντανό πρόγραμμα το Alter

Μόνον επαναλήψεις εκπομπών των Μ. Σεφερλή, Βέφας Αλεξιάδου, Γ. Ζουγανέλη, ξένες σειρές, ταινίες και παιδικά μεταδίδει από χθες το Alter. Την απόφαση της διοίκησης για τη διακοπή κάθε ζωντανού προγράμματος, από Δευτέρα ώς Παρασκευή, δηλαδή δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, δημοσιοποίησε το κανάλι μέσω αλλαγής προγράμματος, που απέστειλε την περασμένη Κυριακή. Η εξέλιξη αυτή για το εθνικής εμβέλειας Alter αναμένεται να απασχολήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή είχε ανακοινωθεί ότι η Ελεύθερη Τηλεόραση και το Alter βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Argo Capital Ltd για λογαριασμό fund που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Επίσης, χθες ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι εξαιτίας μη καταβολής οφειλής ύψους 3.281.727,90 ευρώ, που προέρχεται από παρακρατούμενους φόρους της περιόδου 1/9-31/1/2011, έχουν ληφθεί εκ νέου μέτρα διασφάλισης του Δημοσίου έναντι της εταιρείας. Κατά συνέπειαν, η υπάρχουσα δέσμευση του 50% των λογαριασμών του καναλιού αφορά και στις οφειλές της ως άνω περιόδου.

Τα δικαιώματα μετάδοσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) για την περίοδο 2011 – 13, αντί 100.000 ευρώ, απέκτησε η ΕΡΤ. Την απόφαση έλαβε το Δ. Σ. σε πρόσφατη συνεδρίαση, στην οποία επίσης ενέκρινε την πρόσληψη 126 συμβασιούχων τεχνικών διαφόρων ειδικοτήτων για ένα χρόνο. Επίσης, εγκρίθηκε η ανάθεση εξήντα 90λεπτων εκπομπών της σειράς «Escape», αντί 13.680 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά επεισόδιο. Στο μεταξύ, οι 19 περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ παραχωρούν το μικρόφωνο σε πολίτες και φορείς που θέλουν να μετάσχουν στη δράση «Κάνε την εκπομπή σου».

Ο πυρηνικός εφιάλτης στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας δίνει το έναυσμα στους «Ανταποκριτές» να ανοίξουν τον φάκελο της πυρηνικής ενέργειας (ΝΕΤ, 23.00). Λίγο πριν από την 25η επέτειο από τον εφιάλτη του Τσερνόμπιλ, ο ανταποκριτής του καναλιού στη Μόσχα Δ. Λιάτσιος μιλάει με τον επικεφαλής της τότε επιχείρησης του στρατού και έναν από τους πιλότους που πέταξαν πάνω από το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ για να ρίξουν άμμο και μόλυβδο, που κάνουν και τη σύγκριση με το ατύχημα της Φουκουσίμα. Ακόμη, η εκπομπή παρουσιάζει ρεπορτάζ για τη στάση της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας, το ποιοι χαρακτηρίζουν την πυρηνική ενέργεια «πράσινη» και τις επιφυλάξεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων.