ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία για τα 60 χρόνια του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»

Ο Λεωνίδας Καβάκος μαζί με άλλους μεγάλους Ελληνες καλλιτέχνες και ορχήστρες γιορτάζουν τα εξήντα χρόνια του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» σε μια μοναδική συναυλία αύριο το βράδυ (8.30 μ.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο βιρτουόζος του βιολιού ερμηνεύει το Κοντσέρτο για βιολί του Μπραμς, σε σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που θα διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος. Το ίδιο αυτό κοντσέρτο ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του, που μόλις κυκλοφόρησε από την Decca Classics, με την Ορχήστρα Gewandhaus της Λειψίας υπό τη διεύθυνση του Ρικάρντο Σαγί.

Στην εορταστική εκδήλωση του συλλόγου συμμετέχουν ακόμη δύο μεγάλοι λυρικοί καλλιτέχνες της νέας γενιάς, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, που διέπρεψε πρόσφατα ως Ριγκολέτο στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου, και η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, λαμπρή Βασίλισσα της Νύχτας στην Κρατική Οπερα της Δρέσδης και Τζίλντα στον «Ριγκολέτο» που ανεβάζει τον Δεκέμβριο η Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα ερμηνεύσουν άριες των Ντονιτσέτι, Τζιορντάνο και Βέρντι με τη συνοδεία του Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο.

Το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώνει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο στη μουσική διεύθυνση και το τσέμπαλο, ερμηνεύοντας σε όργανα εποχής το έργο Battalia για έγχορδα και μπάσο κοντίνουο του Χάινριχ Φραντς Μπίμπερ. Κατά την είσοδό του στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, το κοινό θα υποδέχεται η Camerata Junior-Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Σέμση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εορταστική αυτή συναυλία οι καλλιτέχνες και οι ορχήστρες προσφέρουν αφιλοκερδώς τη συμμετοχή τους τιμώντας το έργο των Φίλων της Μουσικής, με την ιστορία των οποίων είναι όλοι συνδεδεμένοι.