ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Α. Κάλβος μαζί με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

O Α. Κάλβος μαζί με την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Η γλώσσα είναι πατρίδα.

Η δύναμη, ο πλούτος και το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας και ψυχής σε μια μοναδική συλλογή! Ένα πρωτότυπο εκδοτικό έργο, με εκτενή ανθολόγηση ποιημάτων, εργογραφία και ηχογραφημένες απαγγελίες.

Η σειρά αποτελείται από 14 τόμους και θα παρουσιάζει τη ζωή και το έργο 12 από τους σημαντικότερους ποιητές μας. Η «Κ», προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πιο πρόσφατων και άρτια επιμελημένων εκδόσεων των ποιημάτων, συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους των ελληνικών γραμμάτων: Ικαρο, Εστία, Νεφέλη, Κέδρο και Αγρα, καθώς και με τους πλέον καταξιωμένους μελετητές του έργου των ποιητών.Η πρώτη σειρά της ελληνικής ποίησης θα έχει ως εξής: Κ. Π. Καβάφης, Κωστής Παλαμάς, Αγγελος Σικελιανός, Γιώργος Σεφέρης (2 τόμοι), Διονύσιος Σολωμός, Μανόλης Αναγνωστάκης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κώστας Βάρναλης, Κική Δημουλά, Νίκος Εγγονόπουλος, Γιάννης Ρίτσος (2 τόμοι) και Κώστας Καρυωτάκης. Κάθε τόμος θα συνοδεύεται από CD με ηχητικά αποσπάσματα, όπου ο ίδιος ο ποιητής ή μελετητής του απαγγέλλει αποσπάσματα από το έργο του.

Η πρώτη μεγάλη συλλογή Ελλήνων ποιητών σε συνεργασία με τις εκδόσεις: ΙΚΑΡΟΣ, ΚΕΔΡΟΣ, ΕΣΤΙΑ, ΝΕΦΕΛΗ, ΑΓΡΑ, μόνο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Βάλε την ποίηση στη ζωή σου

#greekpoets

«ΕΙΣ ΣΑΜΟΝ»

«απόσπασμα»

Αυτή (και ο μύθος κρύπτει

νουν αληθείας) επτέρωσε

τον Ίκαρον• και αν έπεσεν

ο πτερωθείς κ' επνίγη

θαλασσωμένος

Αφ' υψηλά όμως έπεσε,

και απέθανεν ελεύθερος. ―

Αν γένης σφάγιον άτιμον

ενός τυράννου, νόμιζε

φρικτόν τον τάφον

Mούσα το Iκάριον πέλαγος

έχεις γνωστόν. Nα η Πάτμος,

να αι Kορασσίαι, κ' η Kάλυμνα

που τρέφει τας μελίσσας

με' αθέριστα άνθη