ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ασυνήθιστες «Ιστορίες Χορού»

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης ανανεώνεται… Ξεχάστε τις σχολικές παραστάσεις και τις μονότονες επιδείξεις των αποφοίτων στο τέλος κάθε χρονιάς. Ετοιμαστείτε για «Ιστορίες Χορού», ιστορίες νεανικές, πολύχρωμες, μελωδικές, σπονδυλωτές, απρόσμενες. Αυτός είναι ο τίτλος της καινούργιας παραγωγής της ΚΣΟΤ που θα παρουσιαστεί για πέντε παραστάσεις στο θέατρο Ιλίσια από τις 25 μέχρι τις 29 του μηνός.

«Ιστορίες χορού», όπως τις αφηγούνται, η Ζουζού Νικολούδη, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο Richard Alston, ο Μιχάλης Ναλμπάντης, η Βάλλια Αλεξανδράτου, οι χορογράφοι που προσκάλεσε η διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Χορού, Παυλίνα Βερέμη για να χορογραφήσουν τους ταλαντούχους σπουδαστές της σχολής.

Το αποτέλεσμα; Πέντε διαφορετικές ιστορίες, πέντε βιωματικές ή φανταστικές πολυσύνθετες εικόνες.

Η Ζουζού Νικολούδη χορογραφεί το κουαρτέτο εγχόρδων Νο5 του Μότσαρτ και το διδάσκει σε τέσσερις σπουδαστές της ΚΣΟΤ, αποδίδοντας κάθε νότα με όργανο το σώμα. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί στιγμές της καθημερινότητας για να υπογραμμίσει την έλλειψη επαφής ανάμεσα στους ανθρώπους, την ίδια στιγμή που ο Μιχάλης Ναλμπάντης δημιουργεί ένα κολάζ ιστοριών όπου καταθέτουν οι ίδιοι οι χορευτές. Η Βάλλια Αλεξανδράτου παρουσιάζει μια σπονδυλωτή χορογραφία με τίτλο «Συνεχής πίνακας», μια κινητική σπουδή και έκφραση ενός βαλς που αναπτύσσεται σε σχέση με τη γεωμετρική ζωγραφική του Ν. Δάφνη, καθώς ο Richard Alston παρουσιάζει κομμάτια από το ρεπερτόριό του. Πληροφορίες στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, στα τηλέφωνα: 36.12.263 και 36.24.249.