ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πλατείες του Ναυπλίου πλημμυρίζουν από μουσική

Τα δέκα του χρόνια γιορτάζει φέτος το Φεστιβάλ Ναυπλίου που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα, στις 22 του μήνα, και θα διαρκέσει έως και τις αρχές Ιουλίου.

Οι ιστορικοί χώροι της πόλης, όπως είναι το Παλαμήδι, το Τριανόν, οι Πλατείες Αγίου Γεωργίου και Αρβανιτιάς, θα πλημμυρίσουν για λίγες βραδιές με μουσική ερμηνευμένη από διάσημους Ελληνες και ξένους μουσικούς.

Στις 22 του μήνα, πρεμιέρα του Φεστιβάλ, θα εμφανιστεί στο Παλαμήδι το κουαρτέτο εγχόρδων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης με σολίστ τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει μουσική Στράους, Μότσαρτ, Χέντελ, Σκαρλάτι και Σούμπερτ. Την επόμενη μέρα (23/6) οι διάσημες αδερφές Κάτια και Μαριέλ Λαμπέκ θα ερμηνεύσουν έργα Ραβέλ, Μπερνστάιν και Σεν-Σανς, ενώ ως αφηγητής θα παρουσιαστεί ο Γιάννης Βακαρέλης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ.

Στις 24 Ιουνίου o Ρώσος πιανίστας Andrei Gavrilov θα παίξει Σοπέν, Σκριάμπιν, Ραβέλ και Προκόφιεφ, ενώ στις 25 το χορωδιακό σύνολο «Ensemble Accentus» θα παρουσιάσει τραγούδια από την Ανατολική και Δυτική Μεσόγειο. Την επόμενη μέρα (26/6) εμφανίζεται στο Τριανόν ο Δημήτρης Δεσύλλας, Κερκυραίος κρουστός που αφιερώνει το πρόγραμμά του στον Ιάννη Ξενάκη και στους κλασικούς συνθέτες του 20ού αιώνα. Οι Michel Lethiec, Raphael Wallfisch και Γιάννης Βακαρέλης παρουσιάζουν στις 27 ένα πρόγραμμα με δύο κλαρινέτα και πιάνο σε μουσική Πουλένκ, Σούμπερτ, Μπρουκ και Μπραμς. Ενα ρεσιτάλ του Δημήτρη Σγούρου και του Χρήστου Γαλιλαία θα δοθεί στις 28 με έργα Γκριγκ, Μπραμς και Στράους, ενώ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου στην Πλατεία Αρβανιτιάς με μια συναυλία των Δήμητρας Γαλάνη και Τάνιας Τσανακλίδου.