ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιούλιος, μήνας τέχνης για την Τρίπολη

Η Τρίπολη δεν αποτελεί πια μόνο ένα ευχάριστο «πέρασμα» για τις ομορφιές της υπόλοιπης Πελοποννήσου. Εδώ και ένα χρόνο, με αφορμή το 2ο Φεστιβάλ που διοργανώνει το Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης της πόλης, έχουμε κάθε λόγο να σταθμεύουμε στην αρκαδική πρωτεύουσα. Θεατρικές παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικά εργαστήρια και πολλές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που ξεκινάει στις 28 του μήνα και θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουλίου.

Κύριος άξονας του, οι σύγχρονες θεατρικές παραγωγές, «κυρίως αυτές των νέων δημιουργών», εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου, Νίκος Λαγκαδινός, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. «Συνεχίζουμε την πορεία μας με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει η Τρίπολη πόλο έλξης των νέων θεατρικών δυνάμεων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Φέτος οι εκδηλώσεις, οι οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Τρίπολη, θα εξακτινωθούν στο ιστορικό «Μαλλιαροπούλειο» Θέατρο, το θέατρο «Αλσους» του Αη Γιώργη, τις πλατείες της πόλης, τα «Κλωνατζίδικα» (νέα πεζοδρομημένη περιοχή) κ.ά.

Στις θεατρικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν μπορούμε να δούμε μεταξύ άλλων το έργο «Αντιγόνη, ω η Αντιγόνη» από το «Πρόχειρο Θέατρο» σε σκηνοθεσία Δέσποινας Γκάτζιου (28/6), «Ηρακλής Μαινόμενος» σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου (2/7), «Γελώντας άγρια» (σκην. Τ. Τζαμαργιά – 10/7), πέντε θεάματα του Θεάτρου Δρόμου, «Ο διθύραμβος του ρόδου» (σκην. Πέτρου Αυγερινού – 12/7), «Περιγραφή εικόνας» του Χάινερ Μίλερ από το θέατρο «Τεχνόραμα» (14/7), «Ο φύλακας των χαλικιών» (σκην. Μ. Φραγκή – 15/7), «Εξοδος» του Γ. Μανιώτη με τον Κώστα Καζάκο (16/7), «Ο πανηγυρικός» του Ι. Καμπανέλλη (σκην. Ε. Σαντοριναίου – 18/7), «Μηχανή Αμλετ» (Χ. Μίλερ – σκην. Ν. Διαμαντής – 20/7), «Ζορζ Νταντέν, η κωμωδία του κερατά» (σκην. Η. Φραγκάκη – 23/7), «Λίγα απ’ όλα» του Α. Μόλλα (σκην. Δ. Αβδελιώδη – 25/7) και «Το όνειρο ενός γελοίου ανθρωπάκου» του Ντοστογέφσκι (σκην. Ρ. Πατεράκη – 29/7).

Συμπόσιο-έκθεση

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί θεατρολογικό συμπόσιο με θέμα «Ηθοποιός – Κείμενο – Χώρος» (14, 15/7), έκθεση παγκόσμιας θεατρικής αφίσας, συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου (11/7), κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Μεταμορφώσεις Γυναίκας» στα Κλωνατζίδικα (17-19/7) κ.ά.