ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

– Μια βραδιά stand up comedy, με τους Διονύση Ατζαράκη, Χρύσα Κατσαρίνη, Θωμά Ζάμπρα και Blink Mike, παρουσιάζει απόψε το City Drive-in, σε μια εκδήλωση σχεδιασμένη για να παρακολουθηθεί μέσα από τα αυτοκίνητα των θεατών. Στις 8.30 μ.μ. Λόφος Λυκαβηττού.

– Ανοίγει ξανά τις πόρτες της στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών η έκθεση «Τίμιοι Παράνομοι – Πρόσωπο. Ελευθερία. Σιωπή» που καταγράφει τη συνάντηση και τη συνδημιουργία μεταξύ καλλιτεχνών και εκπαιδευομένων του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Διαβατών. Από τις 10 π.μ. Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

– Ομιλίες, διαδικτυακά σεμινάρια, παρουσιάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και μία συναυλία αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (21 Ιουνίου) περιλαμβάνονται στο διεθνές μουσικό συνέδριο Athens Music Week που ξεκινά τις εργασίες του συνδυάζοντας το φυσικό με το ψηφιακό περιβάλλον και σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Από τις 4 μ.μ. στο athensmusicweek.gr.

– Το Κοντσέρτο αρ. 1 για πιάνο του Φρεντερίκ Σοπέν, που ερμήνευσε το 2018 η Ορχήστρα Δωματίου της Ολλανδίας στο Het Concertgebouw του Αμστερνταμ, αναμεταδίδει το Μέγαρο Μουσικής. Στη διεύθυνση ο Γκόρνταν Νίκολιτς και στο πιάνο ο Λούκας Γιούσεν. Στις 9 μ.μ. στη σελίδα του Μεγάρου στο Facebook (facebook.com/pg/megaron.gr).

– Μια ομιλία του δρος Κωνσταντίνου Στάικου από το 2017 με θέμα την ιστορία, το περιεχόμενο της συλλογής βιβλίων και τους στόχους της Ωνασείου Βιβλιοθήκης προβάλλει το Ιδρυμα Ωνάση. Διαθέσιμη από σήμερα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube (Onassis Foundation).