ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Ο Γάλλος στοχαστής Μπερνάρ-Ανρί Λεβί είναι προσκεκλημένος της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης για μια συζήτηση στα αγγλικά, που θα ανοίξει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αγγελος Αθανασόπουλος. Στις 4 μ.μ., στις σελίδες της ελληνικής προεδρίας στο Facebook και στο YouTube (Greek Chairmanship Council of Europe).

Δύο από τις μεγαλύτερες πρόσφατες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, τις ταινίες «Ενας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή, παρουσιάζει το City Drive-In στον Λυκαβηττό. Στις 9 μ.μ., λόφος Λυκαβηττού.

Η συναυλία των Στέρεο Νόβα στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος το 2018 αναμεταδίδεται απόψε, στο πλαίσιο του φετινού Summer Nostos Festival του Ιδρύματος. Στις 10 μ.μ., στο snfestival.org.

Η ομαδική έκθεση με τίτλο «When law goes pop (!)» του πρότζεκτ «Just/Art», που εξετάζει τη σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου και την επιβίωση της πρώτης εκτός των αναμενόμενων χώρων, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Στις 7 μ.μ. Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας.

Τη διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Αφηγήσεις από τα σύνορα: Πώς να μιλήσουμε για τη μετανάστευση;» και με τη συμμετοχή Ελλήνων και Γάλλων δημοσιογράφων προβάλλει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Στις 7 μ.μ., στο ifa.gr.