ΑΤΖΕΝΤΑ

«Ανοιξιάτικο Deballage» στα Πετράλωνα

«Ανοιξιάτικο Deballage» στα Πετράλωνα

Αύριο, Σάββατο, και μεθαύριο, Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Εκθεση Παλαιοπωλών στον χώρο της γκαλερί Ζουμπουλάκη στα Πετράλωνα με τίτλο «Ανοιξιάτικο Deballage». Λίγο πριν από την έναρξη του καλοκαιριού, πέντε γνωστοί παλαιοπώλες της Αθήνας -«Antiqua» των Θανάση, Ελισάβετ και Pascale Γιαννούκου, Απόστολος Αργυριάδης, Αγγελος Βλαστάρης, «Μαρτίνος» της Ελένης Μαρτίνου και Zoumboulakis Galleries της οικογένειας Ζουμπουλάκη- ανοίγουν τις αποθήκες τους και διαθέτουν προς πώληση μικρούς και μεγάλους «θησαυρούς». Η διοργάνωση, που μετρά πάνω από μία δεκαετία λειτουργίας, έχοντας πάρει τα σημερινά της χαρακτηριστικά από το 2006, απευθύνεται τόσο σε συλλέκτες τέχνης και αντίκας όσο και στο ευρύ κοινό, αφού όπως κάθε χρόνο οι τιμές των μικρών και μεγάλων διατιθέμενων αντικειμένων ξεκινούν από πολύ χαμηλά ποσά.

Φέτος, μάλιστα, η έκθεση έχει τη λογική «ξεπουλήματος» και οι φιλότεχνοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν από σπάνια βιβλία, κοσμήματα, κεντήματα, κεραμικά και πρωτότυπα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα υψηλής αισθητικής μέχρι μοναδικά συλλεκτικά κομμάτια, έπιπλα- αντίκες αλλά και έργα διακεκριμένων σύγχρονων σχεδιαστών, καθώς και πίνακες ζωγραφικής με την υπογραφή γνωστών ή νεότερων, ανερχόμενων καλλιτεχνών, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα ποτήρι κρασί με τη συνοδεία μουσικής σε χαλαρή ατμόσφαιρα, που παραπέμπει στις υπαίθριες αγορές της Ευρώπης.

Η διήμερη Εκθεση Παλαιοπωλών ξεκίνησε πριν από περίπου 15 χρόνια και αρχικά ήταν ενταγμένη στο παζάρι του Σωματείου Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Τέχνης. Από το 2006, η διοργάνωση έχει «ανεξαρτητοποιηθεί» και πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, κάθε φορά με διαφορετικό θέμα αλλά πάντοτε με τη συμμετοχή των συγκεκριμένων πέντε παλαιοπωλών, ενώ πλέον έχει αποκτήσει «μόνιμη» στέγη στον φιλόξενο χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων της γκαλερί Ζουμπουλάκη επί της οδού Πειραιώς.

​​Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου από τις 10.30 π.μ. ώς τις 5 μ.μ. στην γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αγαθοδαίμονος 37 και Ορέστου, Κάτω Πετράλωνα. Είσοδος από τον αριθμό 199 της οδού Πειραιώς. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-34.14.214.