ΑΤΖΕΝΤΑ

Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Ο Γιόνας Κάουφμαν συμπράττει με την ορχήστρα Καμερορκέστερ, αποτελούμενη από μέλη της Φιλαρμονικής της Βιέννης και του Βερολίνου, στις 8.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ομιλία του αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρη Νανόπουλου με θέμα «Ηχώ από την αρχή του σύμπαντος» στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο της Ακαδημίας.

Εκθεση φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη με τίτλο «Τα καθολικά ξωκλήσια της Σύρου» εγκαινιάζεται στις 8.30 μ.μ. στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22).

Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Μπουλούτζα «Ο Μεσολαβητής» (εκδ. Κριτική) στις 6 μ.μ. στον «Ιανό» (Σταδίου 24).

Παρουσίαση του βιβλίου του George Lois «Εξω από τα δόντια» (εκδ. Key Books) και συζήτηση με τον συγγραφέα στις 8 μ.μ. στο Γκάζι Hall (Ιερά Οδός 11-13).

Eργα ζωγραφικής μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελευσίνας εμπνευσμένα από τον Ριχάρδο ΙΙ εκτίθενται στο φουαγιέ του θεάτρου «Βυρσοδεψείο» (Ορφέως 174).

Μουσική βραδιά με τους Νότη Μαυρουδή και Γιώργο Τοσικιάν στο πλαίσιο της έκθεσης «Χορός αλόγων» στην S.G. art gallery (Κλεομένους 2), στις 9 μ.μ.

Συναυλία  των Encardia για τη στήριξη του έργου των Γιατρών του Κόσμου με τη συμμετοχή των Γιώτας Νέγκα, Κώστα Θωμαΐδη κ.ά. στις 8 μ.μ. στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Προβολή των ντοκιμαντέρ «Η τέχνη της κρίσης, η περίπτωση του θεάτρου» της Κατερίνας Πατρώνη και «Ημερολόγιο σπουδής» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στις 7 μ.μ. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά οδός 48).

Εισηγήσεις και παρουσιάσεις φωτογραφικών έργων από τη διεθνή ομάδα Piece of Cake στις 8 μ.μ. στο Goethe-Institut (Ομήρου 14-16).

Γλυπτά της Ελένης Πρωτογέρου κατασκευασμένα από ανταλλακτικά αυτοκινήτων εκτίθενται έως τις 18 Μαΐου στον 8ο όροφο του Εμπορικού Επιμελητηρίου (Ακαδημίας 7-9).

Εγκαίνια έκθεσης της Alex Pop (Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου) με τίτλο «Κρίσεις» στην γκαλερί Αργώ (Νεοφύτου Δούκα 5).

Η παράσταση  «Ο Κομμωτής κυριών και οι τρεις άδειες καρέκλες» του Γιάννη Σκαρίμπα παρουσιάζεται στο θέατρο Βαφείο (Αγ. Ορους 16) σε σκηνοθεσία Ιουλίας Ριζοπούλου και Λάμπρου Παπαγεωργίου στις 9 μ.μ.