ΑΤΖΕΝΤΑ

H πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

H πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τον πιανίστα Νικολάι Ντεμιντένκο υπό τη διεύθυνση του Κρίστοφ Πόπεν στην τελευταία συναυλία του κύκλου Μπραμς, στις 8.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συναυλία Οθωμανικής μουσικής με το σύνολο «Τερπνόν» στις 9.30 μ.μ. στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Διπύλου 12).

Πρεμιέρα του νέου έργου του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο «Still Life» στις 8.30 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Mιχαήλ Αγγελος στη Ρώμη» (εκδ. Περισπωμένη) με αφορμή την επέτειο των 450 χρόνων από τον θάνατο του καλλιτέχνη, στις 7 μ.μ. στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Πατησίων 47).

Η χορογράφος Αναστασία Λύρα παρουσιάζει την παράσταση-εγκατάσταση «Τρεις Χοροί κόντρα στο Χρόνο» απόψε και αύριο στις 8 μ.μ. στο Μικροσκοπικό Θέατρο (Δεξίππου 5).

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Φιλιά στα παιδιά» του Βασίλη Λουλέ και ανοιχτή συζήτηση στις 8.30 μ.μ. στο Ιδρυμα Κακογιάννης.

Μουσική παράσταση για τα 40 χρόνια μουσικής πορείας της Μαριαλένας Οικονομίδου στις 9.30 μ.μ. στον Πολυχώρο Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14).

Η γαλλική ομάδα χιπ χοπ Trafic de Styles παρουσιάζει την παράσταση «Ρωμαίοι και Ιουλιέττες» σε χορογραφία Σεμπαστιάν Λεφρανσουά στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εκθεσηζωγραφικής του Κώστα Ι. Σπυριούνη με τίτλο «Θάλασσες του πρωιού» εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. στον Εικαστικό Κύκλο (Καρνεάδου 20).

Η 3η έκθεση «Poster Bikeart» πραγματοποείται ώς την Κυριακή στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) με τη συμμετοχή 25 καλλιτεχνών.

Διαδραστική παρουσίαση των βιβλίων «99 γρίφοι και παιχνίδια λογικής» των Antonin Vergez και Ohri Yamada και «Λαβύρινθοι… και η γνώση γίνεται παιχνίδι» του Philippe Mignon στις 9 μ.μ. στο Εl Viaje music bar (Κολοκοτρώνη 45, Βύρωνας).

Με τις ταινίες «Stranger by the lake» (8.15 μ.μ., «Chloe likes Olivia» (7.45 μ.μ.) κ.ά. συνεχίζεται το Outview Festival στην Ταινιοθήκη.

Αληθινές ιστορίες νέων από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές ζωντανεύουν στην παράσταση«Ε_φυγα» σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου, στις 9 μ.μ. στο «Συνεργείο» (Κολωνού 31).