ΑΤΖΕΝΤΑ

Οι Fuzztones αύριο βράδυ στο Gagarin 205

Οι Fuzztones αύριο βράδυ στο Gagarin 205

Από τα συγκροτήματα που τη δεκαετία του 1980 επιχείρησαν να αναβιώσουν τον ήχο της γκαράζ σκηνής του ’60, οι Fuzztones είναι οπωσδήποτε το μακροβιότερο, αν όχι το πιο σημαντικό. Πάνω από τρεις δεκαετίες μετά την ίδρυσή της, η διάσημη μπάντα, που έχει αλλάξει μορφή αρκετές φορές χωρίς να χάσει την ταυτότητα ή το κοινό της, έρχεται στη Αθήνα για μία συναυλία, αύριο το βράδυ στο Gagarin 205 (Λιοσίων 203-205).

Οι Fuzztones δημιουργήθηκαν το 1980 στη Νέα Υόρκη από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Rudi Protrudi και την οργανίστρα Deb O’ Nair. Το όνομά τους προέρχεται από το εφέ ηλεκτρικής κιθάρας που εφευρέθηκε το 1962 και έγινε διάσημο από τους Rolling Stones στο κομμάτι «I Can’t Get No Satisfaction». Παρά την επιτυχία του πρώτου άλμπουμ τους με τίτλο «Lysergic Emanations» (1985), που μέχρι σήμερα έχει επανακυκλοφορήσει άλλες τρεις φορές, και τη συνεργασία τους με τον Screamin Jay Hawkins το 1984, οι Fuzztones διαλύθηκαν το 1986 για να επανασυσταθούν ένα χρόνο αργότερα στο Λος Αντζελες, με διαφορετική σύνθεση, αν και πάντα με το Rudi Protrudi ως τραγουδιστή.

Το 1992 διαλύθηκαν και πάλι, όμως επανήλθαν στο προσκήνιο το 2000. Στη νέα σύνθεση των Rudi Protrudi και Andrea Kusten προστέθηκαν, το 2001, τα παλαιότερα μέλη Phil Arriagada και Deb O’ Nair. Τρία χρόνια αργότερα, ηχογράφησαν τον δίσκο «Salt for zombies» και έκτοτε συνεχίζουν τις ηχογραφήσεις και τις περιοδείες, κυρίως στην Ευρώπη, όπου παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλείς, αλλά και την Αμερική. Το 2011, γιόρτασαν τις τρεις δεκαετίες μουσικής τους πορείας με το άλμπουμ «Preaching to the Perverted». Επί του παρόντος, το συγκρότημα αποτελείται από τους Rudi Protrudi, Screamin’ Bo Pille, Rob Louwres – και Lana Loveland. Οι Fuzztones ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1991, ενώ το 1987 οι Ελληνες Last Drive συνόδευσαν τον Ruddi Protrudi στην περιοδεία του στη Γερμανία.

Την αυριανή συναυλία στο Gagarin 205 θα ανοίξει το ντουέτο των Big Nose Attack, που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2011 και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, και οι Titanics. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.30 μ.μ. Προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr, στο ταμείο του θεάτρου Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11), στα καταστήματα Παπασωτηρίου, Public και Seven Spots, καθώς και στο ταμείο του Gagarin 205 πριν από τη συναυλία.