ΑΤΖΕΝΤΑ

Προτάσεις

Προτάσεις

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Στοά Καβάφη
Θεσσαλονίκη

Σε έναν φωτεινό «κήπο ποίησης» αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Καβάφη μεταμορφώνεται η στοά της οδού Αγίου Μηνά 11, χάρη σε μία συνεργασία του περιοδικού «Parallaxi» με το Ιδρυμα Ωνάση – Αρχείο Καβάφη. Ηχητικά ντοκουμέντα, προβολές και μία αναπαράσταση του χώρου εργασίας του ποιητή συνθέτουν την πρωτότυπη εγκατάσταση των Not A Number Architects στο ιστορικό κτίριο, που χτίστηκε το 1906 για να στεγάσει την Τράπεζα της Ανατολής. Ως τις 31 Μαΐου.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Μπετόβεν και Μπραμς
Θεσσαλονίκη

Ο αρχιμουσικός Philippe Forget διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε μία συναυλία με έργα Μπετόβεν και Μπραμς. Συμμετέχει ως σολίστ ο πιανίστας Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης (φωτ.). Την Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

ΘΕΑΤΡΟ
«Γράμματα αγάπης στον Στάλιν»
Πάτρα

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Επίκεντρο» (Αγίου Διονυσίου 36) μεταφέρεται η παράσταση «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» του Χουάν Μαγιόρκα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Το έργο βασίζεται στην ιστορία του Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, που καταδικάστικε στη σιωπή από τους λογοκριτές του σταλινικού καθεστώτος. Απόψε και αύριο στις 9 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Λίλη Ζουμπούλη
Θεσσαλονίκη

Με την έκθεση «Αποχρωματισμός» της νεαρής φωτογράφου Λίλης Ζουμπούλη συνεχίζεται ο κύκλος «Τρεις Φωτογράφοι, τρεις αφηγήσεις για τη Θεσσαλονίκη», που φιλοξενείται στο βιβλιοπωλείο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11). Εγκαίνια την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 8 μ.μ. Διάρκεια έως 4 Ιουνίου. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Κλασική φιλολογία
Θεσσαλονίκη

Στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σήμερα και αύριο το 8ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία με τη συμμετοχή 42 επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.