ΑΤΖΕΝΤΑ

Οι φάτνες του Τάσου Λιακόπουλου

fatnes_main

«It’s a boy» είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης του Τάσου Λιακόπουλου που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τέχνης «Αγκάθι-κartάλος». Τα έργα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μεικτής τεχνικής και έχουν σαν θέματα ήρωες, ιστορίες και φανταστικούς χώρους που αγαπά να αναδημιουργεί. «Με έναν τρόπο τα ξαναφέρνει στο φως και τα τοποθετεί σε φανταστικά τοπία, όπου το χιούμορ και η χαρά καταφέρνουν και χωράνε σε ένα κάδρο, σε έναν κύβο, σε τρισδιάστατη απεικόνιση», σημειώνει η Εύα Νάθενα που επιμελείται την έκθεση.

oi-fatnes-toy-tasoy-liakopoyloy0

Στην τωρινή του έκθεση, όπου παρουσιάζει περισσότερες από 50 συνθέσεις και κατασκευές που απεικονίζουν τη γέννηση, με ζωγραφιές και μικρογλυπτά, με φιγούρες και αντικείμενα από τις αγορές και τα παζάρια του κόσμου, ο Τάσος Λιακόπουλος είναι σαν να παίρνει το κόκκινο κουβάρι του παραμυθιού και το ξετυλίγει -συνδέοντάς το με πλήθος χρωμάτων, σχημάτων και αντικειμένων- με την χιλιοειπωμένη ιστορία της γέννησης του Χριστού μέσα στην Φάτνη. 

oi-fatnes-toy-tasoy-liakopoyloy1

Φάτνες ποπ αρτ και μπαρόκ, από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κίνα, τη Ρωσία, στέλνουν ένα χαρμόσυνο μήνυμα γεμάτο χιούμορ. It' s a boy!

oi-fatnes-toy-tasoy-liakopoyloy2

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 4 Ιανουαρίου. Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, Αθήνα