ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Πανόραμα εκδηλώσεων στο «Σπίτι της Κύπρου»

Πανόραμα εκδηλώσεων στο «Σπίτι της Κύπρου»

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Το «Σπίτι της Κύπρου» επανακάμπτει δυναμικά στην πολιτιστική ζωή, με ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα που συσπειρώνει πολλές διαφορετικές ομάδες φιλότεχνων και καλλιεργημένων Αθηναίων. Θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, μουσικές βραδιές, συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης, ημερίδες αλλά και δράσεις μέσα στην πόλη, οργανώθηκαν από τη δραστήρια μορφωτική σύμβουλο Μαρία Παναγίδου, που έχει τη δική της προσωπική ιστορία στον χώρο του πολιτισμού και την ομάδα των στενών της συνεργατών.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες παρουσιάστηκε το πανόραμα των εκδηλώσεων για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου καθώς και ορισμένες που θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους. Το σημείο αιχμής είναι η διάθεση διαλόγου με τις ενεργές καλλιτεχνικές δυνάμεις αλλά και το ευαισθητοποιημένο κοινό.

Από σήμερα έως την Κυριακή στο Ιδρυμα Κακογιάννη ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Νιόβη» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Στεφανακίδη. Επίσης απόψε ανοίγει για το κοινό η έκθεση «Κύπριοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα» με έργα από τη συλλογή του «Σπιτιού της Κύπρου» (στην έδρα του τελευταίου, Ξενοφώντος 2α Σύνταγμα) με καλλιτέχνες όπως ο Σάββας Γεωργιάδης, η Γιούλα Χατζηγεωργίου, ο Γιώργος Κυπρής κ.ά. Στις 14 Μαΐου θα γίνει η συζήτηση «Συνέργειες για την προβολή της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας Ελλάδας και Κύπρου» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και άλλους φορείς.

Ξεχωρίσαμε επίσης τον θεατρικό μονόλογο «Το θέαμα», του Τζον Κλάνσι, που σκηνοθετεί ο Βασίλης Κατσικονούρης στις 6/6, αλλά και την ημερίδα «Περιφερειακά μουσεία και ευρωπαϊκή ταυτότητα: παρελθόν και μέλλον» στις 16/6 με θέμα τη σμίλευση της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από τα μουσεία.

Για το φθινόπωρο προγραμματίζονται τρεις εκθέσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον: «Σύγχρονος πολιτισμός σε κρίση» και «Η παράδοση σήμερα. Εξερευνώντας τις συνθήκες αναπροσδιορισμού της» καθώς και έκθεση φωτογραφίας από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Κεσσανλή.