ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

DW: Οι ηρωίδες του σινεμά σπάνε τα ταμεία

DW: Οι ηρωίδες του σινεμά σπάνε τα ταμεία

Ταινίες με γυναίκες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους κόβουν περισσότερα εισιτήρια απ’ ό,τι εκείνες με άνδρες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που ανέλυσε 350 χολιγουντιανές ταινίες, γράφει σε άρθρο της η Deutsche Welle. 

Το 2016 η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία ήταν το Rogue One: A Star Wars Story. Στην έρευνα που έκαναν τα πρακτορείο ταλέντων CAA και η εταιρεία ανάλυσης Shift 7 εξέτασαν εάν στις ταινίες παίζουν περισσότερες από δυο γυναίκες, οι οποίες συζητούν για κάτι άλλο εκτός από άνδρες. Το Rogue One πέρασε το τεστ με επιτυχία και η Φελίσιτι Τζόουνς από τον πόλεμο των άστρων κατέκτησε την κορυφή. 

dw-oi-iroides-toy-sinema-spane-ta-tameia0

Το ίδιο τεστ, το λεγόμενο Bechdel, πέρασε και η ταινία «Εκδικητές», η οποία απέφερε 1,4 δισ. δολάρια. Η Κρίστι Χομπέγκερ, που συμμετείχε στην έρευνα, ανέφερε ότι για την επιτυχία των ταινιών είναι σημαντικό οι γυναικείοι ρόλοι να είναι κάτι παραπάνω από μια ωραία εμφάνιση. Την «Μαύρη Χήρα» στην ταινία υποδύεται η Σκάρλετ Γιόχανσον.

dw-oi-iroides-toy-sinema-spane-ta-tameia1

Το 2017 οι εισπράξεις από την ταινία «Η πεντάμορφη και το τέρας» ανήλθαν στα 1,26 δισ. δολάρια. Η ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ στις κατηγορίες Καλύτερα Σκηνικά και Καλύτερα Κοστούμια. Κατέκτησε τη 2η θέση των πιο επιτυχημένων ταινιών του 2017 και την 14η στη λίστα των πιο επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών παγκοσμίως. H Εμα Γουότσον στο ρόλο της πεντάμορφης. 

dw-oi-iroides-toy-sinema-spane-ta-tameia2

Η Φλόρενς Κασούμπα, η Άντζελα Μπάσετ και η Λετίτσια Ράιτ υποδύονται τις πολεμίστριες στην ταινία Black Panther. Πάντως σχετικά με την έρευνα, η πρωτοβουλία Time’s Up που μάχεται για τα γυναικεία δικαιώματα στη βιομηχανία του κινηματογράφου παρατηρεί ότι το 40% των ταινιών που εξετάστηκαν δεν πληρούσαν τα κριτήρια, τα οποία δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά.

dw-oi-iroides-toy-sinema-spane-ta-tameia3