ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πρόσωπα

fwto-a
fwto-g
loevestein-c
fox-and-fxs

Bουίζουν τα ελληνικά μέσα για την ενδεχόμενη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά (φωτ.) στη νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, και η είδηση επιβεβαιώνεται. Μετά το «Attenberg» που της χάρισε διεθνείς διακρίσεις (βραβείο γυναικείας ερμηνείας της Αριάν Λαμπέντ στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010), η Ελληνίδα δημιουργός ξεκινά, μέσα στον Ιανουάριο, τα γυρίσματα της καινούργιας της ταινίας με τίτλο «Chevalier». Η ιστορία της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας της Τσαγγάρη αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με ένα γιοτ.

…Mπορεί να μην έφυγε από τις Χρυσές Σφαίρες με βραβείο, αλλά η Σοφία Βεργκάρα (φωτ.), η εκρηκτική πρωταγωνίστρια του Modern Family, δεν θα πρέπει να τα έχει βάψει μαύρα καθώς, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων τηλεοπτικών ηθοποιών. Η Βεργκάρα, που οφείλει την απήχησή της όχι μόνο στην αισθησιακή της ομορφιά αλλά και στο γεγονός ότι είναι απλή και… ο εαυτός της, κατάφερε να γίνει πλουσιότερη κατά έξι εκατομμύρια ευρώ.

…Eμείς τον γνωρίσαμε ως Γιώργη Χριστοδούλου (φωτ.) αλλά στην Ισπανία είναι ο «Giorgis» και τα τραγούδια της νέας του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Barcelonauta» τον κάνουν γνωστό και στην άλλη άκρη της Μεσογείου. Ο Αθηναίος τραγουδοποιός που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Βαρκελώνη επιστρέφει με τραγούδια που μιλούν για την «πόλη των κόντηδων», γραμμένα από το 1920 ώς το 1960 και ερμηνευμένα σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες.

…Πώς θα σας φαινόταν να ζήσετε σε ένα μεσαιωνικό κάστρο της Ολλανδίας; Ας ρωτήσουμε καλύτερα το καλλιτεχνικό δίδυμο της Renate Vos και του Tim Schrijver (φωτ.) καθώς επιλέχθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφίους για να διαχειριστούν αλλά και να ζήσουν στο κάστρο Loevestein της περιοχής Poederoijen της Ολλανδίας. Δεν γνωρίζουμε τα σχέδιά τους αλλά χωρίς καμία αμφιβολία εδώ ταιριάζει γάντι η έκφραση «παίρνω τη ζωή στα χέρια μου»…