ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Από την Τόκιο έως τους δράκους, ένα στοίχημα δρόμος

Από την Τόκιο έως τους δράκους, ένα στοίχημα δρόμος

«Σου έχω βρει φοβερή τριάδα με τον γιο της Ναϊρόμπι, θάνατο Ντενέρις και Τζον Σνόου να κάθεται στο Iron Throne. Πόσα να ρίξουμε;». Με αυτή την κρυπτική έως και ανησυχητική ατάκα με υποδέχθηκε τις προάλλες στο σπίτι ο αδελφός μου, συγκρατώντας μετά βίας τον ενθουσιασμό του. Γνωρίζοντας βέβαια τις στοιχηματικές… αδυναμίες του μικρού, το μυαλό μου δεν άργησε να μπει στο νόημα, αν και η επόμενη ματιά στην οθόνη του υπολογιστή με άφησε σχεδόν άφωνο. Εκεί υπήρχε πλήθος στοιχηματικών αποδόσεων για κάθε πιθανό και απίθανο γεγονός που μόνο σχέση με τον αθλητισμό δεν είχε.

«Είναι ο Μπερλίν ο μεγάλος αδελφός του Προφεσόρ;»,«Θα παντρευτεί ο Προφεσόρ τη Ρακέλ;», «Ποιος θα σκοτώσει τη Σέρσεϊ Λάνιστερ;», «Θα πεθάνει άλλος από τους δράκους της Ντενέρις;». Οπως θα έχετε καταλάβει ώς εδώ, μιλάμε βέβαια για τηλεοπτικές σειρές και συγκεκριμένα για τα δημοφιλέστατα «La Casa de Papel» και «Game of Thrones», οι νέοι κύκλοι των οποίων αναμένονται με τρομερό ενδιαφέρον. Τα δε παραπάνω βασανιστικά ερωτήματα, εκτός από τους φαν των σειρών, φαίνεται πως απασχολούν και τις εταιρείες στοιχηματισμού, οι οποίες προσφέρουν στους χρήστες τους πλούσια γκάμα επιλογών για ποντάρισμα.

Κάπως έτσι φθάνουμε σε κολοσσιαία διλήμματα του τύπου «Η συνολική διάρκεια του πρώτου επεισοδίου θα είναι πάνω ή κάτω από 50 λεπτά;» ή το (ακόμα πιο τζογαδόρικο) «Ποιος χαρακτήρας θα εμφανιστεί πρώτος στην οθόνη;». Ο στοιχηματισμός, φυσικά, σε διάφορα γεγονότα εκτός αθλητισμού είναι παλιά ιστορία, ειδικά όσον αφορά βραβεία όπως τα Οσκαρ ή διαγωνισμούς σαν την Eurovision. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, με την άνοδο και την τεράστια δημοφιλία των τηλεοπτικών σειρών (και) οι ελληνικές στοιχηματικές εταιρείες φροντίζουν να προσφέρουν τις ανάλογες υπηρεσίες.

Θα μπορούσε πάντως να πει κανείς πως ο στοιχηματισμός σε τέτοιου είδους πράγματα χαλάει κάπως την απόλαυση. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, μια παρέα φίλων που παρακολουθεί συγκλονισμένη τον αγαπημένο της ήρωα να πεθαίνει στο δραματικό φινάλε ενώ ένας τους πανηγυρίζει επειδή ο μακαρίτης τον… πλήρωσε.

Αφήστε που σε σειρές όπως το «Game of  Thrones» ο θάνατος είναι μάλλον σχετικό ζήτημα. Και αυτό όμως έχει προβλεφθεί από τους «στοιχηματικούς»· δίπλα στο ερώτημα «Ποιος χαρακτήρας δεν θα επιβιώσει μέχρι και το τέλος της 8ης σεζόν» υπάρχει και η σχετική διευκρίνηση: «Οι χαρακτήρες που θα μετατραπούν σε white walkers θα θεωρούνται πως δεν έχουν επιβιώσει και έτσι θα διευθετούνται ανάλογα οι επιλογές αυτές». Αν τώρα οι σειρές δεν σας συγκινούν, μπορείτε πάντα να ποντάρετε για το ποιος θα είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ – οι υποψήφιοι κοντεύουν τους τριάντα.