ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραιτήσεις ανώτατων στελεχών στη Folli Follie

Παραιτήσεις ανώτατων στελεχών στη Folli Follie

Εντείνεται ο εκνευρισμός των ανώτατων στελεχών της νέας διοίκησης της Folli Follie Group, καθώς διαπιστώνεται πως οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας εξυγίανσης με τους πιστωτές της λιγοστεύουν. Και καθώς αυξάνονται πλέον και τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, οφειλές που υπό κάποιες προϋποθέσεις συνεπάγονται και ποινικές ευθύνες, άρχισαν οι παραιτήσεις. Αυτό, την ώρα που τη Δευτέρα φτάνουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι (principals) των ομολογιούχων πιστωτών για να αποφασιστεί αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία ή όχι.

Μόλις τρεις μήνες μετά την τοποθέτησή του ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, ο Νάρκισσος Γεωργιάδης υπέβαλε την παραίτησή του. Στα τέλη Δεκεμβρίου είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου ο Νικόλαος Κανελλόπουλος που είχε επίσης τοποθετηθεί πριν από λίγους μήνες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παραίτηση είχε προκαλέσει αίσθηση στους γνωρίζοντες, λόγω των πολύ καλών σχέσεων του Ν. Κανελλόπουλου με τον Δ. Κουτσολιούτσο. Η «Κ» είναι σε θέση να γνωρίζει πως και άλλα ανώτατα στελέχη, με νευραλγικό ρόλο στην προσπάθεια διάσωσης, εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να παραιτηθούν άμεσα.

Στην ουσία του προβλήματος λέγεται πως παραμένει η σκιώδης διοίκηση που φέρεται να ασκεί η οικογένεια Κουτσολιούτσου –παρά την επίσημη παραίτηση των μελών της από εκτελεστικές θέσεις– και οι εμπλοκές που προκαλεί. Χθες Παρασκευή, η Folli Follie ανακοίνωσε τον διορισμό του Αναστάσιου Φράγκου ως νέου CEO σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ν. Γεωργιάδη. Ορισμένες πληροφορίες συνδέουν την παραίτηση Ν. Γεωργιάδη με την επιλογή που φέρεται να επέβαλε η οικογένεια Κουτσολιούτσου να προαγάγει έναντι των πληρωμών προς το Δημόσιο (οι συνολικές οφειλές προς το οποίο ρυθμίστηκαν σε δόσεις, αλλά σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία έχουν ανέλθει στα τέλη του 2018 στα επίπεδα των 10 εκατομμυρίων, από πρακτικά αμελητέο ύψος μερικούς μήνες πριν) προκαταβολές-εξοφλήσεις προς προμηθευτές για να εφοδιαστεί ο όμιλος με νέες κολεξιόν ορισμένων σημάτων για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019.