ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις με υποψήφιους επενδυτές για τις λιγνιτικές μονάδες θα έχει η ΔΕΗ

Συναντήσεις με υποψήφιους επενδυτές για τις λιγνιτικές μονάδες θα έχει η ΔΕΗ

Συναντήσεις με τους υποψήφιους ιδιώτες επενδυτές για τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας θα έχει αύριο η ΔΕΗ, προκειμένου να συζητηθούν και να αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με την εφαρμογή του προγράμματος εθελουσίας εξόδου και την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων τους.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΔΕΗ, τα νέα δεδομένα για τις δυο θυγατρικές εταιρείες, Μελίτη και Μεγαλόπολη, που αφορούν στην οριστικοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους, καθώς και τις επιπτώσεις από τις αποχωρήσεις προσωπικού έχουν ανέβει στο VDR (Virtual Data Room), ώστε οι υποψήφιοι επενδυτές να διαμορφώσουν τις προτάσεις τους.

Ειδικά για τη Μεγαλόπολη σημειώνεται ότι οι αποχωρήσεις, λόγω κινήτρων και μεταθέσεων σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, έφθασαν τα 400 άτομα.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι με τα μέτρα αυτά η Μεγαλόπολη καθίσταται κερδοφόρα, ενώ με τα επικείμενα ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος για τα οποία αναμένεται η έγκριση της Κομισιόν) θα γίνει σημαντικά κερδοφόρα. Το ίδιο θα συμβεί και με τη Μελίτη με την προϋπόθεση ότι θα ξεκαθαρίσει η τιμή προμήθειας λιγνίτη από το ορυχείο Αχλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ